Gondok a Nissan légzsákokkal

Napjainkban már rengetegen vezetnek autót. Minden autónak megvannak a maga előnyei és hátrányai, mivel egyik autó sem teljesen tökéletes. A Nissan visszarendelte autóit ugyanis gondok voltak a légzsákokkal.

[wp_ad_camp_1]

Megint gondok vannak a Nissan légzsákjaival és ez egy komoly problémát jelenthet. Ez a jelenség nem új, hiszen az elmúlt években már számos gond van a japán járműgyártó cég modelljeivel. A Nissan Oroszországban 105 ezer autót rendelt vissza, a légzsákok biztonsági működésének ellenőrzése miatt. Ez az intézkedés a 2011. február 9. és 2012. november 28. között gyártott Teana, Pickup, Almera, Tino, Terrano, Patrol és az X-Trall modellekre vonatkozott. Az autók visszarendelésének oka nem más, mint az elülső légzsákok esetleges meghibásodása, pontosabban az, hogy a légzsákokat felfújó pirotechnikai eszköz robbanótöltete megszívhatja magát nedvességgel, és ez instabillá teszi a vegyületet, illetve az eredetileg tervezettnél erősebb, repeszképző robbanást okozhat. Ez bizony sokakat zavar és aggaszt ezért, ha meg szeretnénk tudni, hogy minden rendben van-e, akkor vigyük el az autót szakszervízbe. A légzsákok ellenőrzése és az alkatrészcsere is díjmentes a Nissan tulajdonosok számára.

Nissan légzsák
Nissan légzsák

Ahogy az már a fentiekben is említésre került, mér máskor is voltak gondok a márka modelljeinek légzsákjaival és több hírt is hallhattunk ezzel kapcsolatosan. Két évvel ezelőtt például arról szóltak a hírek, hogy körülbelül három és fél millió Nissan gépkocsiban volt rossz a légzsák. Az autókban az az érzékelő hibásodott meg, amelynek az a feladata, hogy levegye az utasoldali légzsák kikapcsolásával járó felelősséget az utas válláról. A rendszer célja, hogy érzékeli, ha felnőtt ül be az ülésre és aktiválja a légzsákot, azonban azt is érzékeli, ha gyerekülés van beszerelve a helyére, és ekkor letiltja a lufit. Ha többet meg szeretne tudni a témával kapcsolatosan, akkor látogasson el a http://ka-autoszerviz.hu weboldalra.