Furcsa szokások szerte a világból

Ha turistaként egy idegen országba látogatunk, akkor nem árt, ha előtte tájékozódunk a helyi szokásokkal, íratlan szabályokkal. Enélkül ugyanis megsérthetjük a helyieket tudtunk nélkül, vagy akár tiltott dolgokat tehetünk.

[wp_ad_camp_1]

Bármennyire is fűt minket a szenvedély párunk iránt, az arab országokban lehetőleg ne mutassuk ezt ki az utcán, ugyanis nem csak a helyieket, de a turistákat is megbüntetik, ha kézen fogva sétálnak vagy akár csak puszit adnak egymásnak. De, nem kell olyan messzire menni, hogy érdekes, de akár furcsának is mondható rendelettel találkozzunk. Görögországban ugyanis tilos az ókori műemlékek magassarkúban való látogatása, mivel ez a cipő fajta kárt okozhat bennük. Az USA-ban, ha fülön csípne minket a rendőr gyorshajtásért vagy egyéb közlekedési kihágásért, az utolsó dolog, amit tegyünk, az az autóból való kiszállás legyen, hacsak a járőr erre nem utasít. A kormányra tett kézzel várakozz és mellőzz mindenféle hirtelen mozdulatot, amig a rendőr az ablakhoz nem lép.

Ha szívesen gyújtasz rá, akkor jobb, ha előre felkészülsz egy bhutáni út előtt, ugyanis az országban nem csak tilos a dohányzás, de be se lehet vinni területére. Szingapúrban egy ízletes vacsora után fogmosás által gondoskodj szájhigiéniádról, mivel a rágózás több, mint két évtizede tilos. Ha viszont a Karib-térségbe készülsz, azon belül is Barbadosra, akkor a terepmintás ruhát jobb mellőzni, ugyanis a szigeten tilos az ilyen mintájú ruhák hordása. Ha már a cikk elején a romantikát említettük, mi lehet annál romantikusabb, mint életünk párjával Velencében galambokat etetni? Biztosan nem az, hogy megbüntetnek érte. Pár éve ugyanis a város vezetése úgy döntött, hogy betiltja a galambok etetését, mivel a nagyjából negyvenezer galamb hatalmas károkat okoz a márványból készült épületekben.