Forgózsámoly többféle méretben webáruházból

A forgózsámoly olyan alváz vagy váz, amely kerekeket hordoz, rögzítve a járműhöz – a kerekek és tengelyek moduláris részegysége. A forgózsámolyok különböző közlekedési módokban változatosak.

[wp_ad_camp_1]

Forgózsámoly többféle méretben kapható az aruhaz.intermotor.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és tekintse meg forgózsámoly kínálatunkat. A forgózsámoly normálisan rögzítve maradhat (mint sok vasúti kocsinál és félpótkocsinál), vagy gyorsan leválasztható (mint a közúti vonat vagy a vasúti forgózsámoly cseréjekor); tartalmazhat felfüggesztést (ahogy a legtöbb vasúti és tehergépkocsi forgózsámolya), vagy szilárd lehet felfüggesztett (mint a lánctalpas járművek legtöbb forgózsámolya). Felszerelhető forgathatóra, mint hagyományosan a vasúti kocsira vagy mozdonyra, emellett összekötve és rugózva (mint egy utasszállító futóművében), vagy más módon is lehet rögzítve. A kocsikhoz, vagy mozdonyokhoz általában két forgózsámoly van felszerelve, mindkét végén egy-egy. A csuklós járműveknél gyakran alkalmaznak egy másik konfigurációt, amely a forgózsámolyokat a kocsik vagy kocsik közötti kapcsolat alá helyezi. A legtöbb forgózsámoly két tengellyel rendelkezik, de néhány nehéz terhelésre tervezett autóban több tengely található forgózsámolyonként.

A nagy teherbírású autóknak kettőnél több forgózsámolya lehet, amelyek feszítőhevedereket használnak a terhelés kiegyenlítése és a forgózsámolyok autóhoz való csatlakoztatása érdekében. A forgózsámolyváz lehet belső kerettípusú, ahol a főkeret és a csapágyak a kerekek között vannak, vagy (gyakrabban) külső kerettípusúak, ahol a főváz és a csapágyak a kerekeken kívül vannak. Amennyiben többet tudna meg a forgózsámolyokról, keresse fel az aruhaz.intermotor.hu weboldalt rendelésért és további információkért.