Fontos tudnivalók a kollagénről

A bőrünk 75%-a kollagénből épül fel, a testünk fehérjetartalmának pedig 30% kollagén. Többek között ezért is nevezhető a szépség alapvető fehérjéjének.

[wp_ad_camp_1]

A fehérjék alapvető építőelemei az aminosavak. A szervezetünk aminosavakat használ fel többek között az izom, a csontok és porcok felépítéséhez is. illetve ezen felül még gondoskodik a hajunk, a bőrünk és a kötőszöveteink egészségéről is. Rengetegfajta aminosavat különböztethetünk meg, ám ezek közül a legjelentősebb a kollagén. Ugyanis a kollagén kiemelt szerepet játszik a kötőszövetekben és bőrben. Az emberi szervezet öregedésével sajnos egyre kevesebb kollagént tud előállítani. Így a 25 év felettiek számára már célszerűvé válik pótolni a szervezet számára. A kollagénnek tucatnyi fajtája létezik. Ezért is van az, hogy más típusa gondoskodik a bőr és csontok, meg más típusa gondoskodik a porcok egészségéről. Többek között ezért is megtalálni a legmegfelelőbbet vásárlás esetén. A vásárlók a legtöbb esetben az I.-típusú kollagénhez jutnak hozzá. Ám a legszerencsésebb a II.-es típusút választani, amennyiben nem csak a ízületekre gyakorolt hatására szeretnénk szert tenni.

Kollagén
Kollagén

A bőrszépítő hatása mid a mai napig megkérdőjelezhető, ugyanis a kutatók szerint ez csak egy tévhit, hogy azt gondoljuk, hogy a bevitt kollagén megfelelő helyen fejti ki a hatását. A kollagén általában minden szépségápolási termék egyik fő alkotó eleme. Viszont, ha a kollagént szájon át visszük be a szervezetünkbe, akkor az-az emésztő-rendszerünken halad keresztül. És a legtöbb tény azt bizonyítja, hogy a legtöbb esetben nem éli túl az őt érő jelentős pH változást. Egyes kutatások szerint a bélrendszer megemészti és lebontja az enzimeket és a savakat, mellyel együtt a hidrolizált kollagént is lebontják. Amely az egyik leggyakoribb típusa a legtöbb táplálék kiegészítőnek.