Fontos érvek a fahéj fogyasztása mellett

Először is tudni kell, hogy a fahéj egy természetes antibiotikum. Kísérletek bizonyítják, hogy a fahéj elpusztítja a reflux és a gyomorfekély kialakulásáért felelős baktériumot, megóvva így gyomrod, nyelőcsöved és fogaid a túlzott savtermelés okozta eróziótól. Mindemellett más kórokozók, vírusok és gombák ellen is nagyon hatásos, nem véletlenül alkalmazzák oly gyakran megfázások és meghűlések kezelésére.

[wp_ad_camp_1]

A nagyszerű és rendkívül ízletes fahéj a kiegyensúlyozott vércukorszint érdekében is sokat tud tenni, ugyanis segít szabályozni az inzulin termelődését a szervezetben és annak megfelelő felhasználását. Pontosan emiatt a cukorbetegek számára kifejezetten ajánlott fahéj fogyasztása, mert segíthet megelőzni a hipoglikémiás, azaz a kórosan alacsony glükózszinttel járó, már – már életveszélyes állapotot. Aki tehát cukorbetegséggel küzd az lehetőleg igyekezzen beépíteni étrendjébe a fahéjat!

Fahéj
Fahéj

Az alacsonyabb koleszterinszint a fahéj által ugyancsak adott, illetve elérhető lehet. A vérben többféle koleszterin is van, de közülük az alacsony sűrűségű LDL és a triglicerid számít rossz koleszterinnek. Abban az esetben, ha ezek szintje különösen magas, fennáll az érelmeszesedés, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázata is. A fahéj ezek arányának csökkentésében hatékony segítséget nyújt.

A fahéj egy másik áldásos hatása, hogy általa kevesebb ízületi fájdalommal kell számolnod. Az ízületi gyulladás és a porckopás napjainkban rengeteg embert érint. De már azok is gyakran szenvednek boka-, térd-, csípő-, váll-, könyök- vagy csuklóbántalmaktól, akiknél nem diagnosztizáltak ilyen betegséget. Koreai szakértők kórházban teszetelték le hatását és úgy vélik, hogy a fahéj által elindított folyamatok enyhítették az ízületi gyulladásos és porckopásos betegek panaszait, a fájdalom csökkent általa.