Fokozódik az érdeklődés a szabadúszó munka iránt

A felmérés szerint a leggyakoribb szabadúszó munkák közé tartozik az adatbevitel, az írás, a szerkesztés, valamint a marketing és a public relations. Mindezek a munkák jól ismertek rugalmasságukról.

[wp_ad_camp_1]

Valamennyi felmérésnek megvannak a maga korlátai, és nem feltétlenül mondja el az egész történetet, de ebből a felmérésből levonható következtetés az, hogy a megnövekedett munkarugalmassággal megnő a munkavállalók lehetősége arra, hogy további jövedelmet szerezzenek. Így vagy úgy, ha egy teljes munkaidős munka mellett szabadúszó munkát vállal, az hatással lehet az egész karrierjére. Vitatható viszont a Paychex felmérésében szereplő néhány megállapítás. Először is, problémát jelent az a tény, hogy a válaszadók 39% -a szabadfoglalkozású, miközben több órája van elsődleges munkahelyén is. A további munkát saját maga kell elvégezze, nem az elsődleges munkája során. Nemcsak azért rossz, mert szabadfoglalkozású munkát teljes munkaidőben végzik, de jó esély van rá, hogy végül befolyásolja a munkáját, még akkor is, ha úgy gondolja, hogy a dolgok ellenőrzés alatt állnak.

Ezen túlmenően azok a szakemberek is problémát jelenthetnek, akik nem szóltak teljes munkaidős munkáltatóiknak szabadúszó munkájukról. A távmunka rugalmasságának növekedésével valószínűsíthető, hogy több vállalat rugalmasan reagál a mellékmunkát végző alkalmazottakra (mindaddig, amíg ez nem zavarja az Ön munkáját) de fontos tudni, hogy mi a vállalati politika, és nyitva kell tartani a kommunikációt a munkáltatóval. Azok számára, akik olyan vállalatoknál dolgoznak, amelyek nem engedik meg, hogy az alkalmazottak mellékmunkát végezzenek, fel kell tennie magának a kérdést, hogy érdemes-e egy szabadúszó munkát végezni titokban a teljes munkaidőben. A Paychex felmérés azt is megállapította, hogy a válaszadók 24% -a inkább a szabadúszó munkát végzi, mint a teljes munkaidős munkáját.