Fogyasztható-e a földimogyoró terhesség alatt?

A várandósság kilenc hónapja talán minden nő számára a legszebb és leginkább várakozással teli időszak. A legtöbb kismama mindent szeretne megtenni annak érdekében, hogy az apróság egészségesen fejlődjön. Gyakran hallani olyan élelmiszerekről, alapanyagokról, melyeknek fogyasztása nem ajánlott a terhesség idején. Ezek közül az egyik a földimogyoró, amivel kapcsolatban igencsak megoszlanak a vélemények.

[wp_ad_camp_1]

A földimogyoró terhesség alatt egyesek szerint azért nem javasolt, mert így megnő az esélye annak, hogy a gyerkőc az első években allergiás lesz a mogyoróra. Vannak olyan kutatások, melyek ezeket alátámasztani igyekeznek, de alapvetően elmondható, hogy konkrétan a földimogyoró ilyen irányú hatása nem igazolt. A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott legyen a táplálkozás és a megfelelő terhes vitaminok segítségével is hozzájáruljon a várandós nő az egészség megőrzéséhez. Az sem törvényszerű, hogy a terhesség után plusz tíz-húsz kilókkal kelljen megküzdeni. Ugyan a genetikán nagyon sok múlik, de nem elhanyagolható szempont az sem, milyen életmódot folytat a nő.

Földimogyoró
Földimogyoró

Érdemes odafigyelni magunkra abban a bizonyos kilenc hónapban is, hiszen a kis pocaklakó megérkezésével számos teendő vár majd ránk. Ezek persze nem jelenthetnek kifogást, de a szülés előtti alak visszanyerése is sokkal egyszerűbb lehet akkor, ha nem kell tetemes túlsúllyal megküzdeni. A szülés utáni depresszió sajnos több nőt érint, mint ahányan ezt beismerik, s sokszor ebben jelentős szerepet játszik a külsővel való elégedetlenség is. A tudatosság meghozza várt hatásait akkor is, ha a várandósság idején való táplálkozásról van szó. A kis pocaklakó megszületése után pedig sokszor csak szervezés kérdése, hogy sikerül-e kibékülnünk saját magunkkal, valamint tenni annak érdekében, hogy újra elégedettek legyünk a tükörben látott képpel.