Fogyassz olyan ételt, ami nem fúj fel!

Érdemes tudni, hogy a vízvisszatartás a haspuffadás leggyakoribb oka. A spárga viszont az az étel, ami akár már a meglévő problémát is hatékonyan tudja csillapítani. A dietetikusok véleménye szerint elég belőle csupán néhány szálat az ebédedhez csapni strandolás vagy randira előtt és a lapos has garantált.

[wp_ad_camp_1]

Nagy hiba a banánt kiiktatni az étkezésekből, márpedig a fogyókúrázók képesek gyakran feketelistára tenni. A banán tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, sőt káliumtartalma ahhoz is hozzájárul, hogy a sóháztartás egyensúlyban legyen. Márpedig, ha túl sok nátrium halmozódik fel a szervezetben, akkor a vízvisszatartásra is hajlamosabbá válhatsz. Ha elegendő banánt fogyasztasz ezt elkerülheted.

Az ízletes szőlővel, sőt már néhány szemmel könnyedén megelőzheted a puffadást, elkerülheted a kellemetlen gázképződést. A szőlő már csak azért is praktikus, mert akár magaddal is viheted a munkára, strandra, a fotózásra, vagy bárhová, ahol éppen szükséged lesz a lapos hasra. A szőlő cukortartalma viszont mérvadó, a napi kalória bevitelbe is bele kell számolni.

Kellemetlen haspuffadás
Kellemetlen haspuffadás

A tojás szintén sokat segíthet, ha a lapos has a cél. Egy tojásfehérjéből készült omlett például tökéletes reggeli, amikor lapos hasat kell mutatnod. A tojás köztudottan tele van fehérjével, ami pedig hosszan tartó teltségérzetet biztosít, sőt még vízhajtóként is jól működik. A sportolók sem véletlen szeretik annyira.

Bizony nagyon gyakori hiba, hogy az, aki el akarja kerülni a kínos puffadást, sokkal kevesebb folyadékot vesz magához, mint amennyit kellene. Az emberi szervezet ugyanis éppen fordítva működik. Egy szó, mint száz, minél több folyadékot fogyasztasz, és minél nagyobb víztartalmú falatokat veszel magadhoz, annál hatékonyabban tudsz gondoskodni a kiegyensúlyozott folyadékháztartásról.