Fogfehérítés házilag

Ha fogait fehérebbé szeretné varázsolni, akkor a legjobb, leggyorsabb megoldás az orvosi beavatkozás. Számos otthoni praktika létezik, amelyek képesek arra, hogy a fog felületét fehérítsék, lassabban érhető el általuk a cél, viszont egészségesebbek, mint a fogorvosi fogfehérítés. Fontos, hogy türelmes legyen a fehérítési folyamat során, mert hosszú idő után biztos, hogy ragyogó fehér fogai lesznek.

[wp_ad_camp_1]

Ajánlott oda figyelni arra, hogy a fogkrém vásárlás során csakis két féle termék közül válasszon, az egyik a szódabikarbónát tartalmaz, a másik pedig hidrogén-peroxid szert. A szódabikarbóna szemcséinek köszönhetően a fog felülete minden fogmosás után fehéredik valamennyit. A hidrogén-peroxid, vagy más kémiai fehérítő szerek bejutnak a fog mélyebb rétegeibe, és így dolgoznak azon, hogy a fog fehérebb legyen. A fogkrém helyet, szódabikarbónát is lehet használni fogmosáskor, annyi a dolga, hogy a nedves fogkefét a szódabikarbónába mártsa, és ezután a fogait átdörzsöli vele. Ezt a módszert nem ajánlott minden nap alkalmazni, mivel roncsolhatja a fogzománcot, ami a fog érzékenységéhez vezethet.

Fogfehérítés
Fogfehérítés

Hasznos eszköz az elektromos fogkefe is, mivel percenként képesek 3 000, vagy akár 4 000 fordulatot is megtenni, és így tökéletesen eltávolítják a fogon levő lepedékeket. Az otthoni fogfehérítési folyamat minimum 10 napot vesz igénybe, és még ezután sem kapja meg azt az eredményt, amit a fogorvos ér el. Az otthoni végzett módszerek legnagyobb hátránya, hogy a fehérítő anyag minden esetben érintkezik az ínnyel, ami egy idő után íny irritációt okozhat, amely sok fájdalmat okozhat az érintett személynek. Az otthoni fogfehérítés sokkal olcsóbb, mint a fogorvos által végzett munka, viszont csupán pár árnyalatot tud fehéríteni a fogain, ezért hatékonyan csak egy fogorvos tudja megoldani a fogfehérítés problémáit.