Fenntartani a szerelmet

Természetes folyamat, ha a kezdeti lángoló fellángolás a szerelmesek között idővel megszelídül, sőt, ha nem tesz érte mindkét fél, teljesen ki is aludhat. Több éves, évtizedes együttlét után a párok gyakran elhidegülnek egymástól, egyre több a veszekedés közöttük. Minden kapcsolaton dolgozni kell, a párkapcsolaton a legtöbbet.

[wp_ad_camp_1]

Egy átlagos párkapcsolatban a kezdeti romantikus időszak hat hónaptól három évig terjed. Ne keseredjünk el, ha megszűnik a romantika, felesleges irigykedve nézni a fiatal párokat, csak idegeskedést és gondokat okoz a párkapcsolatban. Egy kapcsolat ápolását nem lehet a kanapén ülve csinálni, ne legyünk lusták programokat kell szervezni, minőségi időt együtt tölteni. Engedjük el a párunk hibáit, amik az idő haladtával egyre nagyobbnak tűnnek. Mikor beleszerettünk is a hibáival együtt fogadtuk el, ne változzon ez az idő múlásával, párunk is elfogadja az idegesítő szokásaink. Megemlíthetjük, hogy mi az, ami zavar a kapcsolatban, de legyünk tapintatosak, semmi sem rombol jobban egy kapcsolatot, mint a kíméletlenül a párunk szemébe mondott kellemetlen igazságok.

Gondoljunk bele, milyen lenne nélküle, milyen lenne egyedül élni, keresni a megfelelő társat. Ne vegyük biztosra, hogy mindig mellettünk marad a párunk, ha félünk, hogy elveszíthetjük, akkor mindent megteszünk majd kapcsolatunk javításáért. Az együtt töltött évek alatt olyan kötődés alakul ki, annyi közös élményt élünk át együtt, ami egy friss kapcsolatban a kezdeti romantikus szárnyalás ellenére sem lehetséges. A párunk szó szerint a másik felünk lesz, ki sem kell mondanunk gondolatainkat, párunk előbb kitalálja, mire gondolunk. A problémák megbeszélése és közös megoldása is még jobban összekovácsol párunkkal, ha mindketten erőfeszítéseket teszünk a megoldásért, könnyen túllendülünk a gondokon.