Fejlesztő játék kicsiknek

Miért fontosak a fejlesztő játékok? Milyet válasszunk és hol tudjuk a legjobb játékokat beszerezni?

[wp_ad_camp_1]

A fejlesztő játék hatékonysága régóta bizonyított. Ma már szinte minden szülő tisztában van azzal, hogy a gyermekek számára olyan játékokat kell választani, ami nem csak szórakoztatja, de fejleszti is őket. Ezeknek a játékoknak köszönhetően jelentősen fejlődnek olyan képességek, mint a kreativitás, a gondolkodási készség vagy az intelligencia.

Egyáltalán nem mellékes viszont, hogy milyen játékot választunk. Mindenekelőtt a gyermek életkorát és fejlettségi szintjét kell szem előtt tartani. A gyártók szinte minden esetben feltüntetik, hogy hány éves gyermekek számára ajánlott az adott játék. Ez fontos, hiszen előfordulhat, hogy egy 3 éves gyermek számára készült játék egy 5 éves gyermek számára már teljesen hasztalan. Olyan ez, mint a ruha; a gyerek egyszer csak kinövi, ami azt is jelenti, hogy a fejlettségi szint egy újabb lépcsőfokára lépett.

Fejlesztő játék
Fejlesztő játék

Alapvetően kétféle fejlesztő játékot különböztetünk meg; az egyik esetében a gyermek nyugalmi állapotban fejleszti az értelmi képességeit, a másik esetében viszont mozgásban van és az értelmi képességei mellett a mozgáskoordinációját is fejleszti. Mindkettőnek fontos szerepe van a gyermek fejlődésében, ezért a fejlesztő játékokat célszerű párhuzamosan „adagolni”. Ezzel azt is elkerülhetjük, hogy valamely játék esetleg unalmassá vagy érdektelenné váljon.

A fejlesztojatekvilag.hu kínálatában rengeteg olyan játékkal találkozunk, amelyek hatékonyak a gyermek fejlődésének segítségében. Kislányok és kisfiúk számára is rengeteg fejlesztő játék közül választhatunk. A szűrők segítségével pedig beállíthatjuk azokat a paramétereket, amelyek alapján a keresést végre szeretnénk hajtani.