Fedezzük fel magunknak a Balkánt is!

Ha Te is szeretsz külföldön kirándulni, új és érdekes helyeket megismerni, de a pénztárcád nem elég vastag ahhoz, hogy a világ egy egészen másik szegletére utazz, akkor próbáld ki bátran a Magyarországhoz viszonylag közelebb eső országokat, melyek ugyancsak számos élménnyel fognak megajándékozni. Ha például Romániába látogatsz, garantáltan nem fogsz csalódni, hisz felejthetetlen élményeket szerezhetsz magadnak, ráadásul még hatalmas összegeket sem kell kiadnod.

[wp_ad_camp_1]

Romániában, avagy keleti szomszédunknál már sokan jártak, de persze még mindig vannak olyanok, akiknek még várat magára ez az élményekkel teli kirándulás. Jó ha tisztában vagy vele, hogy Románia természeti szépségeinek, a páratlan kulturális örökségeinek felsorolása igen hosszadalmas lenne, tehát van mit látni. Most csak a legismertebb helyeket említjük meg, de azt már most elárulhatom, hogy ha csak Erdélyt választod úti célul, már akkor is a bőség zavarában fogsz szenvedni.

Tipikus Balkáni-félsziget
Tipikus Balkáni-félsziget

Nem szabad kihagyni a jellegzetes máramarosi fatemplomokat, de Kolozsvárt sem, ami Erdély fővárosa, illetve Tordát és a tordai sóbányát, a mezőségi kastélyokat, valamint az olyan székelyföldi látványosságokat, mint a parajdi sóbánya, a Gyilkos-tó, a Békás-szoros, vagy Szent Anna-tó. Ha teheted, hazafelé menet tekintsd meg Nagyenyedet, Gyulafehérvárt, Dévát, Vajdahunyadot és persze Temesvárt is, hiszen ezek mindegyike garantáltan maradandó élményekkel fog gazdagítani.

Ha Erdélyen kívül is szeretnél szétnézni, akkor ne hagyd ki a Déli-Kárpátokon átvezető páratlan látványt nyújtó transzfogarasi utat, de a havasalföldi uralkodók temetkezőhelyét, avagy a Curtea de Arges kolostort sem. A tengerpart felé kocsikázva benézhetsz emellett Bukarestbe is, mely történelmi központja ugyancsak emlékezetes látványt kínál.