Fc Barcelona shop a rajongók számára

A Barça több akar lenni, mint nemzetközi klub, és 2006-ban létrehozta az FC Barcelona nonprofit Alapítványt, amelynek a szokásos jövedelmének 0,7 százalékát ajánlja fel. Az UNICEF-fel együttműködve a klub alapításával követi az ENSZ millenniumi fejlesztési céljait.

A hazai FC Barcelona shop, az EuroBarça Shop vár minden kedves érdeklődőt mezekkel, sapkákkal, hátizsákokkal és egyéb termékekkel tehát megéri benézni hozzánk ha ön is meglepné szeretteit valamilyen barcelonás tárggyal. Az első mérkőzés óta az FC Barcelona játékosainak emblémája megtalálható volt a mezükön. Az eredeti a Barcelona címerét két ág vette körül, az egyik babérfa és egy pálmafa, és tetején denevér és korona. 1910 -ben a verseny után új emblémát vezettek be. Még ma is használatban van, de idővel némi korszerűsítéssel szembesült – a mai embléma volt az utolsó 2002 -ben, amikor a formát egyszerűbbé tették. A legjelentősebb változások a Franco-rendszer idején történtek: az FCB betűket a CFB váltotta fel, hogy tükrözze azt, ahogyan a klub kénytelen volt használni a név spanyol változatát. 1947-ben az embléma visszanyerte eredeti, 1910-es dizájnját. A skarlát és a kék szín szerepel a klub mezén azóta, hogy az FC Barcelona elvesztette első mérkőzését egy angol bevándorló csapattal (köztük az FC Barcelona néhány tagjával) szemben. A színek még ma is az FC Barcelona összes sportrészlegét képviselik.

Az egyik legnépszerűbb elmélet az, hogy Joan Gamper, a csapat alapítója korábbi klubja, az FC Basel skarlát és kék színeit vette át. Bár az FC Basel és az FC Barcelona színei és mezei teljesen azonosak, nincs bizonyíték erre az elméletre. A Futbol Club Barcelona nemzetközileg nagyon sikeres futballcsapatáról vált ismertté. De számos más sportág is része a klubnak, amelyek saját bajnokságukban és nemzetközi versenyeiken gyakran olyan sikeresek, mint a futballcsapat. További részletekért és rendelésért nézzen be a shop.eurobarca.hu weboldalra.