Ezt árulják el méreteid az intelligenciádról

A szemünk a lélek tükre, de vajon testünk többi része is árulkodik személyiségünkről? A szakértői vizsgálatok szerint igen. Testrészeink alakjából, méretéből következtetni lehet arra, miben vagyunk jók vagy gyengébbek, milyen alapvető vonásai vannak személyiségünknek.

[wp_ad_camp_1]

A chicagoi egyetem kutatói a mellméret és az intelligencia közötti összefüggést vették górcső alá. 1200 különböző mérettel rendelkező nőt vizsgáltak és arra jutottak, hogy a nagyobb mellmérettel megáldott nőknek átlagosan 10 ponttal lett magasabb az intelligencia hányadosuk. A kutatók ennek okát pontosan nem tudják, de feltételezik, hogy a nemi hormon szintje lehet befolyással az intelligenciára vagy a természetes szelekció műve, hogy a nagyobb méret nagyobb szellemi képességekkel párosul.

Intelligencia
Intelligencia

A karcsú derék tulajdonosai hosszú életet remélhetnek. Legalábbis ezt mondja egy tanulmány, ami arra alapozza állításait, hogy a nagyobb haskörfogat nagyobb kockázatot jelent a szívbetegségekre és különösen igaz ez a nőkre. 18-26 éves nők csípőméretével kapcsolatban a kutatások arra jutottak, hogy aki szélesebb csípővel rendelkezik, több szexuális kapcsolata, több egyéjszakás kalandja van.

A szemünk színéből az is kiolvasható, hogy milyen sportágban lehetünk a legjobbak. Egy tanulmány szerint a sötét szemszín a gyors reagálást igénylő sportokban jelent előnyt, mint pl. a box vagy a futball, míg a világosabb szemű emberek általában jobbak azokban a sportágakban, ahol ők irányíthatják a játékot, mint a golf vagy a bowling.