Ezeket a szabályokat kövesd, ha tetoválást akarsz

Kevés, ha az ismerősöd ismerősétől hallottad, hogy valaki a városban ügyesen tetovál. Persze mindenképpen jó beugró, ha valakin látsz egy szép munkát, de az is nagyon sokat számít, hogy az illető milyen témában érzi leginkább otthon magát. Az igazán mesteri tetoválók például bizonyos munkákat nem is vállalnak el, hanem átirányítanak olyan valakihez, akik szerintük odáig lesz az ötletért. Ha ilyen művésszel találkozol, ne makacskodj, ehelyett fogadd meg a tanácsot.

[wp_ad_camp_1]

Természetesen jó ötlet inspirációt szerezni az interneten, jó ha kezd benned kialakulni a mű, viszont annál nagyobb butaság előre megrajzolt, esetleg már kész tetoválásokat elkészíttetni. Sokan nem is véletlenül el sem vállalják ezt azért, mert nagy eséllyel másokon is rajta van már a mű, márpedig sablont egy igazi tetováló sem akar készíteni. A szimpatikus munkákat jegyezd meg, azokkal meg tudod mutatni, mit képzeltél el, viszont a tervezést a tetoválóra kell hagynod.

Semmiképp ne spórolj az időn. Az időt nem szabad sajnálni a tervezésre, érdemes megvárni a tökéletes ihletet. Fontos elfogadni emellett azt is, hogy a jó tetoválót meg kell fizetni, ez bizony időnként akár százezreket is jelenthet. Ne arra gondolj, hogy mennyit spórolhatsz, inkább arra koncentrálj, hogy a tetoválást életed végéig magadon fogod viselni.

 

Tetoválás
Tetoválás

Talán már él is a fejedben egy kép a tökéletes tetoválásról, annak pontos helyéről, de amikor konzultálsz a szakemberrel, az megpróbál teljesen más irányba terelni. Ennek leggyakrabban az lehet az oka, hogy a bőr minden felülete másként viselkedik. Bizonyos tetoválások nem mutatnak olyan jól, ha az adott testrészre kerülnek. A végső döntés persze a tiéd.

Fontos, hogy ne azzal próbálj csökkenteni a fájdalmon, hogy egy kisebb tetkót választasz, a kis minták ugyanis az idő múlásával kevésbé esztétikusan mutatnak, a nagyobb felület ellenben megengedi a részletesebb munkát.