Ezek a legszebb városok Ausztriában

Kis mérete ellenére Ausztriának számos gyönyörű városa van, amelyek különféle történelmi és kulturális látnivalókat kínálnak. Mivel az ország csaknem hatvan százalékát egyedül az Alpok borítják, ezek közül a városok közül sok lenyűgöző, fehér sapkás csúcsok között helyezkedik el.

A legnagyobbak a nagy vízi utak mentén helyezkednek el, mint például a Duna, így elsődleges célpontok az európai folyami hajóúton is. Ausztria megkülönböztető jegye a számos nagy palota, amelyek többségét a Habsburg család építette, amely több mint 700 évig uralkodott. Még a kisebb városok történelmi részei is a világ legdíszesebb és festői homlokzatait kínálják a turisták számára, amelyek részletes stukkómunkákat, faragott domborműveket és barokk vagy rokokó stílusú aranyozott kihangsúlyozásokat tartalmaznak. Az egyik ilyen város Bécs, amely Ausztria legnagyobb városa és egyben fővárosa is. Az ország közepén helyezkedik el és a Duna partján található. Három csodálatos palota ad otthont, amelyek közül a legnagyobb a császári Hofburg-palota, amely 59 hektáron 18 épületcsoportból áll, összesen 2600 szobával. A bécsi Schloss Schönbrunn (Schönbrunni palota) egy másik kiemelkedő látványossága a városnak, amely a császári apartmanokról és a viktoriánus kori Pálmaházról ismert.

Salzburg városa a Salzach folyó mellett terül el Ausztria északnyugati részén, és gyönyörű történelmi építészetével, valamint büszke zenei örökségével kecsegteti a turistákat. Wolfgang Amadeus Mozart zeneszerző szülőföldje. Mozart szülőháza és családi háza múzeumként működik, és tartalmaz egy gyermekként használt hegedűt, eredeti kompozíciókat és egyéb tárgyakat. Graz Ausztria második legnagyobb városa, amely jelentős kereskedelmi központtá vált, miután a 12. században a Habsburgok átvették. Ma az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli, amely a Mur folyó partján fekszik. Graz büszke arra is, hogy Arnold Schwarzenegger színész született itt, és van egy kis múzeum is, amelyet karrierjének szenteltek.