Expedíciós hajóút az északi sarktól a déliig

Egy utazási társaság 93 napos, pole-pole expedíciós körutazást kínál mindazoknak, akik be szeretnék járni a föld mindkét féltekét. 2022. augusztus 8-tól indulva az utazás Alaszka, az Északnyugati-folyosó, Grönland, a Karib-tenger, a Panama-csatorna, a Dél-Amerika és az Antarktisz vizein hajózik.

Az új út az első a 2022-ben az expedíciós vonalra tervezett két hajóút út közül. Az utazási társaság egy másik óceánjárója körülbelül egy hónappal később 66 napos expedíciós körutazást végez az Északi-sarkvidékről az Antarktiszra. A kanadai Vancouverből, Kanadából indulva a 93 napos útitervével 11 országba és az Antarktiszra szállítja az utasait kiszállással az argentin Buenos Aires-be. A hajó az Alaszkai-félsziget és az elhagyatott Szent Mátus-sziget mentén lévő Aleut-szigetekre látogat el, mielőtt átkelne az északi sarkkörön, és az északnyugati folyosón keresztül Grönlandra és a Baffin-szigetre indulna. Ezután az utazás dél felé halad, a Belize és Nicaragua közép-amerikai nemzetek megállóival, mielőtt a hajó eljutna a Panama-csatornáig és a dél-amerikai partvonalig.

A másik hajó, 66 napos alternatív expedíciós lehetőséget kínál, amely során a hajó hét országot látogat meg a kanadai Edmonton, Alberta és a chilei Santiago között a jövő évben. A hajó a sarkvidéki kanadai vizeken keresztül Grönlandig hajózik, mielőtt dél felé indulna a Karib-tengeren, Panama-csatorna és a dél-amerikai partok mentén az Antarktiszig. A hajó az eredeti Fram felfedező hajóról kapta a nevét, amely 1893 és 1912 között figyelemre méltó expedíciókat hajtott végre. Ezek között volt Amundsen 1911-es antarktiszi expedíciója, amelynek során eljutott a Déli-sarkig. A két utazás garantáltan izgalmakat és fantasztikusan látványos helyeket kínál minden kíváncsiskodó számára.