Ételek, amiket egészségesnek hittél

Könnyen lehet, hogy egy ételről őszintén hisszük, hogy bármikor ehetjük, nem ártunk vele sem egészségünknek, sem a testsúlyunknak. Az ügyes marketing fogások képesek pillanatok alatt átkódolni az agyunkat és megetetni velünk olyan “egészséges” ételeket, melyek gyakorlatilag egyenértékűek egy zacskó cukorral.

[wp_ad_camp_1]

A sushiról nincs, aki azt merné állítani, hogy egészségtelen. Pedig könnyen az lehet, ha nem az eredeti, hanem a nyugatias változatokat esszük belőle. A sajttal, majonézzel és más fűszeres szószokkal töltött tekercsek annyi kalóriát tartalmaznak, hogy mellettük a rizs és a hal egészséges tulajdonságai teljesen háttérbe szorulnak.

Sushi
Sushi

Amikor fogyókúrába kezdünk vagy az esti éhségrohamot valami igazán egészséges étellel szeretnénk csillapítani, gyakran kerül elő a hűtőből a joghurt. De csak azért, mert nem tudjuk, hogy cukortartalmukatt tekintve az ízesített gyümölcsjoghurtok gyakorlatilag egyenlőek egy dobozos kólával. Kiváltásukra tökéletes a sovány túró megszórva egy kevés gyümölccsel.

A dobozon világít a gyümölcslé felirat, mellette viszont a valódi gyümölcstartalom szinte láthatatlan méretű betűkkel van feltüntetve. Sajnos a dobozos gyümölcslevek sem a kellő vitamin mennyiség, sem az egyéb tápanyagok pótlására nem jelentenek alternatívát. Többségük gyümölcsöt szinte alig látott, viszont annál több cukor és mesterséges összetevő van bennük. Jobb, ha házilag préselünk magunknak.