Étel- és menüjavaslatok babaváráshoz

A legtöbb babaváró ételt kínál. Általában néhány tényező alapján állítanak össze egy menüt, beleértve a napszakot és a babavárás hosszát, a helyszínt és a költségvetést. Egy másik fontos dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a leendő anya hogyan érzi magát.

Például nem szeretne alkoholt felszolgálni egy babaváró alkalmával, mert a leendő anya nem tud inni. Olyan ételeket szeretne felszolgálni, amelyeket mindenki szeret. Tehát ha a gyümölcspuncs a kedvence, mindenképpen vegye fel az étlapra. Ha kerüli az étkezési időket (reggeli, ebéd és vacsora), akkor az étel könnyű uzsonnaként szolgálhat a sütemény mellett. Ahogy közeledik az étkezési időpontokhoz, egyre több étel várható. A délután két óra meglehetősen gyakori babaváró buli időpont. Ebben a napszakban a menü a következőket tartalmazhatja: gyümölcssaláta, zöldségtálca mártogatóssal, italok, punch, mini szendvicsek vagy forró hors d’œuvres, torta vagy desszert. Ha 10-11 óra körüli villásreggelihez közeli babaváró ünnepséget tervez, íme néhány dolog, amit érdemes lehet tálalni: mini omlett, levek: alma, narancs, áfonya, muffin (a mini mindig jól működik, és sokféle ízben választható: áfonya, narancsos áfonya, stb.), keksz, bagel krémsajttal, gyümölcssaláta, francia pirítós stb.

Az ebédidőben zajló babaváró valószínűleg a második leggyakoribb babavárási típus. Az ebédidő kerete némi rugalmasságot biztosít, különösen a meleg és hideg ételek menüelemei között. A vacsoramenü egy kicsit bonyolultabb lehet, ezért az egyik legkevésbé népszerű idő az otthoni babaváróhoz. A vacsoraidőben tartott babavárást sokszor étteremben tartják. Ha úgy dönt, hogy saját maga szervezi meg, valószínűleg olyan témát szeretne az étkezéséhez, amely segít kiválasztani és minimalizálni a kínált ételek típusát. Példák: grillezés, sült burgonyaszelet, mexikói, chili, hamburger stb.