Esővíz elvezetés minden évszakban

Célszerű évente kétszer-háromszor megtisztítani az ereszcsatornákat, vagy bármikor, amikor problémát észlel. Különösen fontos ellenőrizni őket az ősz vége felé, mivel kezdődik a tél, mivel a lehulló őszi levelek gyorsan eltömíthetik az ereszcsatornákat.

Esővíz elvezetés minden évszakban elérhető a sunikft.hu weboldalon kapható berendezésekkel, tehát keressen fel minket, ha ön is kétségbe van esve és nem tudja mit kezdjen az esővízzel. Ha az ereszcsatornái tiszták, és továbbra is problémái vannak, a következő hely, amelyet ellenőrizni kell, a lefolyó. Az Ön elvezetője a tető teljes felületéről származó összes vizet egyetlen csobogó patakba koncentrálja. De ha ezt a patakba öntik a háza tövéhez közel, akkor többet árt, mint használ. Egy egyszerű megoldás az, hogy egy hosszabbítót vesz a lefolyó aljából. A kiterjesztés több méterrel távolabbra juttatja a vizet otthonától. Innen biztonságosan szétszóródhat anélkül, hogy összecsapódna otthonában. Nyilvánvalónak hangzik, de a víz mindig a legalacsonyabb pontig folyik. Ha tehát azt tapasztalja, hogy a pázsit egy részén víz gyűlik össze, az azért van, mert mélypontja van, és a víz nem tud eltávozni. A megoldás egy elvezetés létrehozása. Ahhoz, hogy az udvaron elvezetőt hozzon létre, egy enyhén lejtős sekély vízelvezető árkot kell kiásnia. Ennek a legalacsonyabb pontnak kell lennie az udvaron, és úgy kell létrehozni, hogy a víz lefolyjon rajta és kifolyjon az udvaron. A fal többnyire a víz átirányítására szolgál, nem pedig a leeresztésre. Ezért ügyeljen arra, hogy egy patak- vagy viharlefolyónál végződjön, ahol megfelelően le tud folyni.

A fala hatékonyságának maximalizálása érdekében bélelje ki kövekkel és mélyen gyökerező növényekkel. Ezek lassítják a víz áramlását és segítik annak elvezetését. Egy kis mesterséges patakmeder kialakításával is tereprendezési dekorelemmé varázsolhatja elvezetőjét. További részletekért és esővíz elvezetésért keresse fel a sunikft.hu weboldalt.