Esküvők megtervezése, lebonyolítása, egyedi ízlés szerint

A házasságkötés az ember életében az egyik legboldogabb pillanat, azonban mindannyian tudjuk, hogy egy esküvő nagyon sok munkával jár. Az esküvő az a jogi aktus, amely a házasság jogérvényességéhez szükséges. Az egyházi esküvő tulajdonképpen az egyházi ünnepélyes házasságkötés.

[wp_ad_camp_1]

Ahogy az már a fentiekben is említésre került, egy esküvő megszervezése nem egy egyszerű feladat, ezért nem árt, ha időben elkezdődik a felkészülés. Minden párnak, közülük pedig általában a menyasszonynak van egy elképzelése arról, hogy milyen lesz a nagy nap. Napjainkban már rengeteg tematikájú esküvőt meg tudnak szervezni, legyen szó vadregényes, hagyományos, stb. esküvőről. Egy esküvői szertartásnak több eleme is van, ami általában attól függ, hogy kinek milyen elképzelése van. Ki lehet bővíteni az egyházi szertartást azzal például, hogy a gyűrűhozó lány viszi be a bevonulás előtt a gyűrűket, azzal, hogy a pár közösen gyertyát gyújt, ezek mind az összetartozást és a közös életet szimbolizálják. A ceremónia végén lehet akár galambröptetés vagy lufifelengedés, rizsszórás vagy buborékfújás, stb.

Esküvő
Esküvő

Vannak hagyományos elemei is, amelyek szinte mindenhol hasonlóak. A fogadalmak elmondása, a szülőköszöntők, melyek lehetnek saját szövegek vagy versek. Ezeket kísérheti zene vagy ének, ajándékátadás, közös koccintás. Az ünnepléshez választott helyszín adottságaitól függően szintén különböző elemeket lehet becsempészni egy esküvőbe. Sokan vannak, akik esküvőszervező segítségét kérik, mivel nincs elég idejük, hogy saját maguk gondoskodjanak mindenről. Egy esküvőszervező nagy mértékben megkönnyítheti a készülődést, hiszen részben az ő feladata, hogy megvalósítsa az elképzelést. Legyen szó bármilyen esküvőről, a legfontosabb, hogy a pár boldog legyen és mindenki jól érezze magát.