Erdélyi Drakula-kastély

Az Erdélyben található törcsvári kastélyt minden évben turisták milliói látogatják meg, mivel ezen a helyen megismerkedhetnek a híres Drakula történetével. A kastélyt látogatók szerint kirándulásuk élményekkel teli és felejthetetlen volt, mivel rengeteg érdekességet, kulturális dolgot tudtak meg, szórakoztató programokon vehettek részt.

[wp_ad_camp_1]

A Drakula-kastély igazgatóságának egyik képviselője elmondása szerint a Brassótól 30 kilométerre található kastélyt évről évre több turista látogatja meg, és a kirándulók többsége minden évben külföldi. Románia helyzete a turisztika szempontjából javult, ezért lett látogatottabb a törcsvári kastély is. Legutóbb a Drakula-kastélyt a stuttgarti nemzetközi turisztikai vásáron reklámozták, és ennek meg is lett az eredménye. Az országban ez a kastély a harmadik legnépszerűbb kulturális hely, csak egy természettudományi múzeum és egy falumúzeum előzi meg. A felmérések során kiderült, hogy a törcsvári kastélyba a legdrágább a belépő a többi műemlékhez képest.

Erdélyi Drakula-kastély
Erdélyi Drakula-kastély

A törcsvári kastély Vlad Tepes egykori román fejedelemről lett híres, és ezért is látogatják a turisták örömmel. A havasalföldi vajda a kastély környékén élt a 15. században, és a kutatások során kiderült, hogy pár hónapot a kastélyban volt rab. 1377-ben a város polgárai építették a várkastélyt azért, hogy lakhelyük maximálisan védelmezve legyen. A 20. században Mára román királynő tulajdonában volt a kastély, a kommunizmus időszakában az államhoz tartozott az építmény, majd ezt követően adták vissza az eredeti tulajdonosának. Garantált, hogy tökéletesen fogja magát érezni, ha Erdélyben kirándul a családjával, hiszen mesébe illő tájjal fog találkozni, elfogadható árakkal, és emlékekkel, élményekkel térhet haza.