Élvezze ki a vonatos utazás minden pillanatát!

Több szempontból is jó választás, ha az úticélt vonattal közelíti meg, ugyanis a vonatos utazás egyrészről élmény, másrészről a többi tömegközlekedési eszközhöz képest számos olyan előnnyel rendelkezik, melyek azt bizonyítják, hogy megéri előnyben részesíteni ezt a fajta utazást.

Vonatos utazás tökéletes alternatíva mindazoknak, akik szeretik megélni az utazás minden pillanatát. Európában számos olyan vasútvonal található, melyeken utazva csodás tájakat lehet szemlélni és nagyszerű élményekkel lehet gazdagodni. Például a La Manche-csatornát nagy valószínűséggel senkinek sem kell bemutatni, melyen keresztül körülbelül két és fél óra alatt lehet végig jutni. Az Párizs és London közti út összesen négyszázötven kilométert vesz igénybe. Szintén nagy népszerűségnek örvend a svájci táj, mely képeslapokra kívánkozik. Aki a svájci táj szépségében szeretne gyönyörködni, annak javasoljuk, hogy utazzon a Glacier Expressen, amely Zermatt-tól egészen St. Moritzig kígyózik az Alpokon keresztül. A kétszázkilencven kilométeres út körülbelül nyolc órát vesz igénybe. Ez az út nem a sebességről szól, hanem sokkal inkább a nyugodt elmélyülésről és a meseszép tájban való gyönyörködésről.

A spanyol nagysebességű AVE vonaton való utazás is felejthetetlen élményt jelent, mely Madridtól Barcelonáig tart. A hatszázharminc kilométer hosszú utat az AVE vonat két és fél óra alatt teszi meg. A regionális vonatok számára ez a táv kilenc órás utat jelent. Ha viszont nem szeretne ennyire messzire menni, akkor a Budapest és Bécs közti RailJet vonaton való utazást ajánljuk, melyet a vonat három óra alatt tesz meg. Az utazás megszervezése során fontos az utasbiztosítást is megkötni, melyet akár az axa-assistance.hu weboldalon is egyszerűen megtehet!