Elsavasodás elleni étrend információk online!

Ha túl sok savról van szó a gyomorban, a lúgosabb vagy nyugtatóbb ételek fogyasztása minden bizonnyal proaktív válasz, de talán a gyomorsav mennyiségének csökkentésére a legjobb módja annak elfogyasztásának elkerülése. Beszerelhet egy vízszűrő rendszert is, hiszen ez is segít az elsavasodás csökkentésében.

Elsavasodás elleni étrend információi elolvashatóak a wellnetviztsztito.hu weboldalon. Ha továbbra is erősen savas ételeket fogyaszt, még a lúgos ételek fokozott bevitele mellett is csak korlátozott mértékben fog megkönnyebbülést érezni. A savas ételeket mértékkel kell enni, hogy megfelelően csökkentsük a kellemetlen érzés és a savas reflux kockázatát. Sült ételek: A hasábburgonya, a hagymakarikák és a sült csirke a legrosszabb ételek közé tartoznak, amelyek hozzájárulnak a gyomorsavassághoz. Ez nem jelenti azt, hogy ne fogyaszthatná őket mértékkel, és gond nélkül eheti a csirkét, ha sütőben sült, nem pedig serpenyőben. Csokoládé: Magas zsír-, kakaó- és koffeintartalmával a csokoládé talán a legrosszabb, ha gyomorsavról és savas refluxról van szó. Paradicsom: A paradicsomban természetesen magas a sav, és ez még akkor is így marad, ha marinara szószt vagy ketchupot készítenek belőle – akár paradicsomlevest is. Ha a gyomor savassága tartós probléma, akkor teljes mértékben kerülje a paradicsomot és a paradicsomból készült termékeket.

Kávé és tea: A koffein fokozza a gyomorsavat (ezért kerülje a csokoládét), és potenciálisan savas refluxot okozhat. Alternatív megoldásként próbáljon ki koffeinmentes kávét vagy koffeinmentes teát, hogy minimalizálja a negatív savas mellékhatásokat. Szénsavas italok: A szénsavas üdítők buborékokkal vannak megtöltve, amelyek a gyomorban kitágulnak, növelve a nyomást és a feszültséget, ami akadályozza az emésztési folyamatot, és végül megnövekedett savmennyiséget eredményezhet. Bővebb leírásért keresse fel a wellnetviztisztito.hu weboldalt.