Élő kerítés akár már két nap alatt is!

Már hosszú ideje hódítanak a sövénykerítések, hiszen sokkal mutatósabbak, mint a legtöbb más jellegű kerítés. Egyetlen nagy hátrányuk az volt, hogy sokat kellett arra várni, hogy megnőjön a növényzet és valóban el is lássa a feladatát, illetve esztétikailag is mutatós legyen.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legújabb és a leggyorsabban telepíthető élőkerítés a Mobilane borostyánfala. A kerítés egymástól 130 cm-re bebetonozott oszlopok közé kerül. Az előnevelt borostyánokkal ültetett paneleket 40 cm mély, illetve 40 cm széles árokba helyezik. Nagy előnye, hogy az elemeket egy ember is könnyedén tudja mozgatni, nem kell egy egész csapatot összeverbuválni ahhoz, hogy az eredmény gyorsan elkészüljön. Rögzítés után pedig máris kész a biztonságos és egyben rendkívül esztétikus kerítés.

Sövénykerítés
Sövénykerítés

A Mobilane borostyánfal eleme egy 5 mm vastag ponthegesztett hálóból és az arra futtatott borostyán. Tulajdonképpen ebből áll az egész kerítés, tehát egyszerű és nagyszerű is egyben. Standard méretben a sövény 180 cm magas, 40 cm-re a talajszint alá ültetve. Ezáltal a kisebb állatok, így például kutyák ellen is véd külön védő lábazat építése nélkül. A borostyán neveléséhez alkalmazott nagyon praktikus kókuszpaplan a földben maradéktalanul elbomlik. A kerítés további előnye, hogy a növényfal nem igényel különleges ápolást, sőt metszeni is elég mindössze néhány évente. A borostyán nagyon ellenálló növény, így elég csak nagyon száraz időben öntözni.

A Mobilane borostyánfal nem csak kerítésként, hanem akár még zöld homlokzatként is alkalmazható, méghozzá elemként a homlokzat előtti fémszerkezetre helyezve. Ilyen esetben viszont már ajánlott automata öntözőrendszert is kiépíteni. A borostyánfal mindemellett alkalmas még kocsibeállók, de biciklitárolók, és a kukatárolók oldalfalainak mutatós kialakítására is.