Élj egészségesebb életet az új évben!

A több zöldség és gyümölcs fogyasztás a legtöbb ember számára ajánlott, hiszen a népesség alacsony százaléka fogyaszt elegendő mennyiségű friss zöldséget és gyümölcsöt. A férfiak táplálkozását illetően viszont kimondottan igaz, hogy túlságosan sok vörös húst és zsíros ételt esznek, amíg a zöldségek és gyümölcsök még inkább háttérbe szorulnak, mint a nők esetében. A zöldség- és gyümölcslevesek, a főzelékek, az aszalt gyümölcsök bevezetésként remek megoldást kínálnak.

[wp_ad_camp_1]

Az előzőekből egyértelműen következik a kevesebb hús fogyasztása. Egyes férfiak talán el sem tudják képzelni, hogy jól lakjanak hús nélkül, pedig nem szabad folyton ezzel az étellel tömni a szervezetünket. A húsfélékben természetesen megtalálhatóak a szervezet számára létfontosságú tápanyagok és vitaminok, de túlzott fogyasztásuk könnyen vezethet megemelkedett koleszterinszinthez, szív- és érrendszeri problémákhoz. Olykor tehát inkább cseréld le a vörös húsokat fehérre!

Újévi egészség
Újévi egészség

A mértékletes nassolásra ugyancsak ügyelni kellene! A nők és a férfiak nagy része is előszeretettel nassol. Azt tudni kell, hogy a legtöbb ember nem azért kövér, mert elveti a sulykot a főétkezések során, hanem épp azért, mert nem ügyel a nassolás által bevitt extra kalóriákra, holott ha nem figyelünk a nap végére ezek gyakran egy, esetleg két főétkezést is kitehetnek. Felejtős tehát az esti chips és csoki, de az italok is megérdemelnek néhány szót, melyek kalóriatartalmát sokan nem veszik figyelembe.

A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele a szervezetbe szintén rendkívül fontos tényező, mely nem csak az egészséged szempontjából lényeges. A túlságosan kevés folyadék fejfájást válthat ki, sűrűbb vérrel jár, sőt az öregedés jeleit is felerősíti, ha nem iszol eleget. Ügyelni kell arra, hogy a legtöbb kávé és alkohol is vízhajtó hatású, ezért ezek fogyasztása után még inkább ügyelned kell a megfelelő mennyiségű folyadékra.