Életbiztosítás megtakarítás gyerekeknek

A babakötvény + start számla az, amelyet csak az államnál lehet igénybe venni, de természetesen más lehetőségek is vannak. babakötvény vásárlásával az államnak adjuk kölcsönbe a saját pénzünket egészen addig, amíg gyermekünk fel nem nő. Az álla a pénzünket állampapírba fekteti és havonta 500 forint állami támogatást nyújt mellé. Az állampapírok után 3%-os hozamot adnak. Akik azonban több évre előre gondolkodnak és nem csak 1-3 évre, azoknak ez nem a legjobb megoldás.

[wp_ad_camp_1]

A megtakarításos életbiztosítás ennél sokkal magasabb tőkét ígér. A gyerekeknek mindig lejáratkor adják oda a pénzt és sokkal rugalmasabb konstrukció, mint bármi más. Az egyes megtakarítások között hatalmas különbségek lehetnek, ezért alaposan körül kell nézni a piacon. A lejárati összeg nagysága minden esetben a TKM-től, azaz a teljes költségmutatótól függ. A költségek mellett oda kell figyelni a várható hozamra, a rugalmasságra és még egyéb tényezőkre is. Ha olyan formát találunk, amely minden igényhez igazodik, akkor érdemes lecsapni rá. Egy ilyen biztosítást nem 1-3 évre köt meg az ember, hanem 15-20 évre is.

Életbiztosítás megtakarítás
Életbiztosítás megtakarítás

Ehhez a megtakarításhoz akkor is hozzá lehet férni, ha a gyermek még nem töltötte be a 19. életévét, itt nem kell ezt megvárni ezért igen rugalmas megoldás. A megtakarított összeg teljesen szabadon felhasználható bármire, semmilyen megkötés nincsen. A szerződőnek kell végig fizetnie a díjat és a pénzt lejáratkor okosan kell felhasználni. Ma már olyan konstrukciók is léteznek, hogy a szülők halála esetén a biztosító tovább fizeti a megtakarítást a gyerekeknek. A bankrendszertől és az államtól független megtakarítási formát mindenkinek ajánlják a szakemberek.

Ezen az oldalon többet tudhatsz a gyermekcélú biztosítások előnyeiről. igen sok szülő kíván gondoskodni gyermeke életkezdéséről, így a gyermekcélú életbiztosítások is egyre fontosabb szerepet töltenek be a családok életében.