Elektromos padlófűtés, avagy a harmadik generációs megoldások

A hideg idő közeledtével egyre többen gondolkodnak azon, hogy miképp is lehetnek csökkenteni a fűtésszámlát, hogyan lehetne spórolni egy kicsit úgy, hogy mégis meleg legyen a szobákban, a lakás minden egyes helyiségében. A padlófűtés remek megoldást jelent, viszont nem mindegy, hogy mely típusát választjuk.

[wp_ad_camp_1]

Egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a padlófűtés, hiszen általa egyenletes hősugárzás érhető el, ami sokkal kellemesebb környezetet tud biztosítani, valamint költséghatékony is, mivel az egyenletes hőeloszlásnak köszönhetően, akár két fokkal alacsonyabb hőmérsékletben is remekül tudjuk magunkat érezni. Fontos megemlíteni, hogy már egy fokos változás is 6%-kal kevesebb költséget eredményez a számlákon. Kezdetben a víz melegítéssel működő, központi kazános rendszert alkalmazták, ami épülő lakások esetében vagy a lakások felújításánál könnyedén beszerelhető volt, ám elég sok mozgóalkatrészt tartalmazott, így a meghibásodás esélye is igen nagy volt.

Elektromos padlófűtés
Elektromos padlófűtés

A harmadik generációs padlófűtés az elektromos fűtés, ami által a rendszer azonnal csatlakoztatható a hálózati 230V-os feszültséghez, nincs szükség kazánra és mozgó alkatrészekre sem. Mivel ellenállásos elven működik a rendszer, így például az ágyak, szekrények és szőnyeg alatt is, ahol melegebb van, kisebb hőt bocsájt ki, ami által szintén jelentős összegek spórolhatóak meg. Bárhol és bármikor bővíthetőek, a szerelés igazán gyorsan megoldható, nem jelent különösebb gondot a szakemberek számára, azaz rendkívül praktikus is.

Aki tehát a legjobb megoldást keresi a fűtési szezonra, annak érdemes megfontolnia az elektromos padlófűtést, ami egyenletes meleget biztosít, könnyen bővíthető és költséghatékony is egyben, azaz rendelkezik minden fontos tulajdonsággal, ami számít a fűtési rendszer kialakítása során.