Elektromos cigaretta: első lépés a leszokás felé

A dohányzás olyan egészségtelen szokásunk, melyről bár sokan jól tudjuk, hogy mennyire egészségtelen, a rászokás és a pszichés tényezők miatt mégsem vagyunk képesek lemondani róla. A gyógyszertárak számos lehetőséggel állnak rendelkezésünkre, és a tapaszok a dohányzók egy részének valóban hatékony segítséget jelentenek a leszokásban, de még mindig többen vannak sajnos azok, akik a mozdulat hiánya miatt képtelenek lemondani a cigarettáról.

 [wp_ad_camp_1]

Számukra jelenthet jó megoldást az e-cigi, amely használatával nem képződik kátrány és égéstermék, megkímélve ezzel szervezetünket azoktól a méreganyagoktól, melyek számos megbetegedésért felelőssé tehetőek. Az elektromos cigaretta használatának előnyei között szerepel tehát a szervezet tehermentesítése, miközben a dohányzással járó megszokott kézmozdulatokról nem kell lemondania használójának.

Természetesen a végső megoldás és az áhított cél mindenképpen az lenne, hogy a dohányzás mindenféle formájától mentesen éljünk, de az e-cigaretta kezdeti lépcsőfoknak mindenképpen jó választásnak bizonyul. Arról nem is beszélve, hogy nem leng majd körül minket a dohányosokra jellemző kellemetlen szag, ruhánk és hajunk nem veszi át a cigaretta szagát.

Elektromos cigaretta
Elektromos cigaretta

Vannak, akik azt állítják, hogy a dohányzásról csak olyan módon lehet leszokni, hogy egyik napról a másikra letesszük azt. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ez valóban csak kivételes akaraterővel és elhatározással rendelkezőknek sikerül. Ha tehát az e-cigi köztes megoldást jelent, és elindít a leszokás felé vezető úton, akkor már betöltötte a rá szabott szerepet.