Ha valaha is bűntudatot érzett, amikor egy grillezés bármilyen szabadtéri étkezési extravagáns megrendezése után hulladékzsákokat pakol össze, mi segítünk. Egy fenntarthatóbb piknik nem csak a bolygó számára jobb; olcsóbb is lehet. Gondoljon bele a következőképpen: Az újra felhasználható edények vásárlása azt jelenti, hogy nem minden alkalommal, hanem egyszer vásárolja meg az árut, és néha a saját fűszerek elkészítése valóban olcsóbb (nem beszélve finomabb), mint a bolti vásárlás.
Ezekkel a tippekkel és trükkökkel bárki rendezhet pikniket kevesebb pazarlás és további erőfeszítések nélkül. A műanyag kések, villák és kanalak nem csak vékonyabbak, mint a konyhában használtak, de nem is jók a bolygó számára. Vegyen egy evőeszközkészletet, amely csak kültéri használatra szolgál. A még fenntarthatóbb megoldás érdekében vegyen néhány készletet egy helyi használtcikkboltból. Adjon egy kis extra eleganciát szabadtéri összejövetelének azzal, hogy az eldobható műanyag „kendő” helyett valódi terítőt használ. Ha nem szeretné a szép abroszt a szabadba vinni, vagy nem használja bent, próbáljon ki egy lepedőt vagy egy vékony takarót. Ha kétségei vannak, a turkáló lehet a legjobb barátja.
A friss bogyós gyümölcsök vagy zöldek édesen kiegészítenek minden fogást, de úgy tűnik, mindig megromlanak, különösen, ha bioterméket vásárol. Tárolja zöldségeit és gyümölcseit egy ropogós terménytárolóban, hogy könnyen tarthassa a hűtőszekrényben, amely használható utazási tokként is, nem csak a piknikhez. Valljuk be: a hús rossz a Földnek. A mezőgazdasági hústermelés az üvegházhatású gázok kibocsátásának második legnagyobb forrása, és különösen a metán legjelentősebb forrása. Gondoljon arra, hogy több vegetáriánus főételt szolgál fel grillezéskor, és inkább köretként adagolja a húst.