Egyszerű tippek egy hulladékmentes piknikhez és grillezéshez

Ha valaha is bűntudatot érzett, amikor egy grillezés bármilyen szabadtéri étkezési extravagáns megrendezése után hulladékzsákokat pakol össze, mi segítünk. Egy fenntarthatóbb piknik nem csak a bolygó számára jobb; olcsóbb is lehet. Gondoljon bele a következőképpen: Az újra felhasználható edények vásárlása azt jelenti, hogy nem minden alkalommal, hanem egyszer vásárolja meg az árut, és néha a saját fűszerek elkészítése valóban olcsóbb (nem beszélve finomabb), mint a bolti vásárlás.

Ezekkel a tippekkel és trükkökkel bárki rendezhet pikniket kevesebb pazarlás és további erőfeszítések nélkül. A műanyag kések, villák és kanalak nem csak vékonyabbak, mint a konyhában használtak, de nem is jók a bolygó számára. Vegyen egy evőeszközkészletet, amely csak kültéri használatra szolgál. A még fenntarthatóbb megoldás érdekében vegyen néhány készletet egy helyi használtcikkboltból. Adjon egy kis extra eleganciát szabadtéri összejövetelének azzal, hogy az eldobható műanyag „kendő” helyett valódi terítőt használ. Ha nem szeretné a szép abroszt a szabadba vinni, vagy nem használja bent, próbáljon ki egy lepedőt vagy egy vékony takarót. Ha kétségei vannak, a turkáló lehet a legjobb barátja.

A friss bogyós gyümölcsök vagy zöldek édesen kiegészítenek minden fogást, de úgy tűnik, mindig megromlanak, különösen, ha bioterméket vásárol. Tárolja zöldségeit és gyümölcseit egy ropogós terménytárolóban, hogy könnyen tarthassa a hűtőszekrényben, amely használható utazási tokként is, nem csak a piknikhez.   Valljuk be: a hús rossz a Földnek. A mezőgazdasági hústermelés az üvegházhatású gázok kibocsátásának második legnagyobb forrása, és különösen a metán legjelentősebb forrása. Gondoljon arra, hogy több vegetáriánus főételt szolgál fel grillezéskor, és inkább köretként adagolja a húst.