Egyiptom legszebb üdülőhelyei

Lehet, hogy Egyiptom a piramisokról és ókori romokról ismeretes, de az elmúlt években a turisták lendületet hoztak a tengerparti üdülőhelyekre. A fantasztikus búvárkodási lehetőségek és a Földközi-tenger gyönyörűsége miatt is híres Egyiptom, bár belső és külföldi politikai problémákkal küszködik, mégis a modern tengerparti üdülőhelyek megnyugvást biztosítanak a turisták számára.

[wp_ad_camp_1]

A Vörös-tenger mentén fekvő lenyűgöző tengerpart mágnesként vonzza a napsütést keresőturistákat, míg a zátonyok csodálatos víz alatti világa vonzzák a búvárokat a világ minden tájáról. Ha búvárkodási lehetőséget keres, akkor a Shangri La, a Giftun-sziget nemzeti parkjában található Mahmya-sziget lehet a megfelelő hely az Ön számára. Itt akár az egész napit eltöltheti a korallzátonyok és a Vörös-tenger legszebb részén lévő víz alatti kertjében. Ha itt búvárkodik majd, akkor a szivárványos halak és delfinek csodálatos világát is megtapasztalhatja majd. A hangsúly az üdülőhelyen az ökoturizmusra és a Vörös-tenger finom vízi ökoszisztémájának támogatására irányul. A sziget látogatása olyan élmény, amelyet nem fog soha elfelejteni.

Egyiptom: Vörös-tenger
Egyiptom: Vörös-tenger

A fényűző és egyben kifinomult üdülőváros, Soma Bay kevesebb mint egy órányira fekszik a Hurghada repülőtértől, és ez is egy olyan üdülőhely, ahová érdemes ellátogatni. Az önellátó üdülőhelyet teljesen körülveszi a tenger, és köztudott tény, hogy itt az év minden napján élvezheti a napsütést. Nem csoda, hogy gyorsan népszerűvé vált az európai utazók körében, akik a Vörös-tengerhez akarnak menekülni a hideg téli napok elől. Ha ide látogat, akkor luxuskörülményekre számíthat és bár drágák a környéken az éttermek, az ételek igen ízletesek. Ideális helyszín a lelkes búvároknak és a vízisportok rajongóinak is és a part menti zátonyok is csodaszépek, amiket érdemes megtekinteni. Nem csoda, hogy az egykori sivatagi félsziget, amely korábban az egyiptomi katonaság tulajdonában volt, ilyen gyors fejlődésen megy keresztül.