Egyike, a legcsodálatosabb gyümölcsöknek, a cseresznye

Hazánkban nagyon sok olyan gyümölcs és zöldség vásárolható meg, amely itt meg is terem, bizonyos hónapokban, ezért nem kell őket importálni más országokból. Ilyen például a cseresznye is, ami júniustól érik és nagyon sokaknak az egyik kedvenc gyümölcse. Fogyasztható nyersen, de rakhatjuk gyümölcsökbe, salátákba stb. Mindezek mellett azonban számos olyan tulajdonsága van, amely jótékonyan hat az emberi szervezetre.

[wp_ad_camp_1]

A cseresznye egyik legismertebb jótékony hatása, hogy kiváló vértisztító. Mivel a táplálkozás során számos káros anyag halmozódik fel a szervezetben, a vérben, amelyek negatív hatással vannak a szervezetre, sőt akár kellemetlen, fájó érzést is okozhatnak, ezért fontos, hogy olyan gyümölcsöket, zöldségeket is fogyasszunk, amelyek elősegítik a vérben lerakódott káros anyagok kitisztulását a szervezetből. Mivel a cseresznye kiváló vértisztító, így számos ízületi problémára is megoldást jelent. A véren keresztül a bőrt is puhábbá és egészségesebbé varázsolja. A zsíros bőrrel csodákat képes tenni, segít a pattanások eltűnésében és az egészséges arcbőr megőrzésében.

Cseresznye
Cseresznye

A hormontermelésre is pozitív hatással van és segít a szervezet hormonegyensúlyának helyreállításában. Magas káliumtartalma miatt jótékony hatást gyakorol a magas vérnyomásra, a rendszeres fogyasztásával csökkenti az izomgörcsöket és fejleszti az izmokat. A kálium mellett nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, cinket, foszfort, vasat és magnéziumot is, melyek mind szükséges az egészséges szervezet működéséhez. A benne található nyomelemek pedig segítik az emésztőrendszer működését és erősítik az immunrendszert. Lúgosító hatással is rendelkezik, ezért megállítja az elsavasodás következtében kialakuló betegségeket. Nagy mennyiségben tartalmaz C- és B-vitamint, ami szintén szükséges a szervezet megfelelő működéséhez.