Egyedül utazni biztonságosabb, mint hinné

Ha bekapcsolja a TV-t, vagy elolvas egy újságot, biztosan találkozik majd az utazás veszélyeivel. Ezek a veszélyek pedig még nagyobbak a nőkre nézve, de a sok rémtörténeten túl rengeteg jó oldala is lehet annak, ha egyedül utazik az ember. Az igazság az, hogy bárhová lép és bárhová néz, találhat valamit, amitől félhet, de a jó utazó legfőbb tulajdonsága az, hogy okos és talpraesett.

[wp_ad_camp_1]

Abban a percben, miután rájön, hogy egyedül utazni nem veszélyes, arra is rájöhet, hogy teljes szabadságot ad. Saját maga kiválaszthatja, hogy hová utazik, mit akar megnézni, és mikor. Fel akar látogatni egy múzeumot? Meg akarja nézni a napfelkeltét? Délig akar aludni a hotelszobában és szobaszervizt rendelni? Ez az ön kirándulása, így ezek közül bármelyiket megteheti, amikor csak szeretné. A lényeg az, hogy végezzen egy kis kutatást az utazás előtt, beszéljen másokkal is, akik már jártak azon helyen ahová menni kíván, hiszen minél többet tud egy városról, annál kényelmesebben és szabadabban érzi majd ott magát. Ezen kívül fontos persze az is, hogy megossza családjával és barátaival, hogy hová megy, mondja meg a hotel nevét, ahol megszáll, és minden egyéb részletet, ami fontos lehet, ha bajba kerülne.

Utazás
Utazás

Fénymásolja le és készítsen fényképeket a legfontosabb dokumentumokról: útlevélről, jogosítványról, bankkártyákról, repülőjegyekről stb. Ez abban az esetben jön jól, ha elhagy valamint, vagy netán kirabolják, hiszen sokkal könnyebben készítenek új dokumentumokat, ha tudják azonosítani önt. Ha egyedül készül utazni, csomagoljon könnyű dolgokat, és hagyja otthon az értékeket. Ne hívja fel magára a figyelmet, így próbáljon meg elvegyülni, és úgy öltözködni, mint a hazaiak, hiszen azért sehol nincs teljes biztonságban az ember. Végül pedig mindig jelentkezzen be egy családtagnál vagy barátnál, hogy éppen hol jár, hogy meggyőződjenek arról, biztonságban van.