Egészséges ételek, amelyek megvédik bőrét a nap által okozott károktól

A túl sok napozás káros a bőrre. Nemcsak sötétíti a bőrt, hanem növeli a bőrrák kockázatát is. Annak érdekében, hogy megóvja bőrét a napsugárzás okozta károsodástól, az arcán és a teste fedetlen részein lévő fényvédő krémen kívül olyan ételeket kell fogyasztania, amelyek segítenek növelni bőre napfényállóságát.

Egyes tápanyagok napvédő hatásukról ismertek. Az ezekben a tápanyagokban gazdag ételek fogyasztása csökkentheti a napfény hatására bekövetkező bőrkárosodás kockázatát. Ha szeretné élvezni a szabadban töltött időt anélkül, hogy megégetné a bőrét, fogyasszon a következő egészséges ételekből, amelyek segíthetnek megvédeni bőrét a napfénytől. A paradicsom vörös színe a fitonutriens likopinnak köszönhető. Ismeretes, hogy segít növelni a bőr ellenálló képességét az ultraibolya sugárzással szemben. A nyers, feldolgozott vagy főtt paradicsom hozzáadásával napi étrendjéhez segíthet megvédeni bőrét a napsugárzás káros hatásaitól. Ezenkívül a likopin antioxidáns tulajdonsága segít a bőr antioxidáns védelmének fokozásában.

A béta-karotin megtalálható a sárga és narancssárga színű zöldségekben, például az édesburgonyában, a sárgarépában és a sárgadinnyében. Ez egy erős antioxidáns. A szervezetnek az A-vitamin termeléséhez is szüksége van rá. A béta-karotin fontos szerepet játszik a bőr napsugárzás elleni védelmében. Ha béta-karotinban gazdag zöldségeket, például édesburgonyát, sárgarépát és sárgadinnyét eszik, a tápanyag felszívódik a bőrbe, és segít elterelni a napfényt. Ezenkívül a tanulmányok azt sugallják, hogy a béta-karotinnal teli ételekben gazdag étrend jelentősen csökkentheti a bőrrák kockázatát. A napraforgómag kiváló E-vitamin forrás. Úgy tűnik, hogy az E-vitamin antioxidáns hatása segít megvédeni a bőrt a napfénytől.