Dolgok, amiket túl sokszor tisztítunk

Ha úgy tűnik, hogy a szabadidejének nagy részét a mosókonyhában tölti, akkor valószínűleg túl gyakran mossa a ruháit. Hacsak nincs igazán piszkos munkája, ha nem izzad túlzottan és ha nem eszi le minden nap magát különböző ételekkel, a legtöbb ruhát egynél többször is fel lehet venni.

[wp_ad_camp_1]

Így van ez más dolgokkal is, nem csak a ruhákkal. Hagyja ki például a mosogatást étkezés után. Időt és vizet pazarol, ha a szennyezett edényeket leöblíti, mielőtt azokat mosogatógépbe helyezné. A mosogatógép porok, folyadékok és tabletták olyan enzimeket tartalmaznak, amelyek hozzákapcsolódnak az élelmiszer-részecskékhez, hogy feloldják a szennyeződést, majd pedig elmossák őket. Emiatt fölösleges, hogy saját maga is elmossa az edényeket. A mosogatógép majd elintézi ön helyett. Nem szeretne olyan sokat költeni a kabátok tisztítására? A legtöbb téli kabát egy vagy két mosással is átvészeli a telet. Ha a tisztítóktól távol szeretné tartani magát, akkor annak a kulcs az, hogy a lehető leghamarabb észrevegye a tiszta foltokat, minden viselet után megfelelően lógassa a kabátot, és egy jó ruhakefével távolítsa el a port és a szennyeződést.

Az ágytakarók méretük miatt gondtalanul tisztíthatók. Tehát, hacsak nem az ágyában él, vagy nincs sok háziállatuk, akkor nem kell hetente mosnia őket. Ehelyett minden szezon végén tisztítsa ki őket. Ellenőrizze az anyagkezelő címkét, mert a legtöbb ágynemű mosható. Ha nincs nagy mosógépje, vigye a nagy ágyneműket mosodába. Ez a megoldás olcsó, és kevesebb mint egy óra alatt tiszta ágyneműt fog visszakapni. A nappali és hálószobai függönyök vagy drapériák nem igényelnek gyakori tisztítást; elegendő egy alapos tisztítás mosással vagy vegytisztítással évente egyszer. Vannak tehát olyan dolgok, amiket felesleges nap mint nap tisztítani, mert extra fáradtságot okoz mindenkinek.