Dolgok, amelyeket soha nem szabad ajándékba adni

Kapott már olyan ajándékot, amit sértőnek talált? Kíváncsi, mire gondoltak az ajándékozók, amikor kiválasztják ezeket önnek? Volt már olyan irodai ajándékbörzén, amikor valaki (talán még Ön is) nem megfelelő ajándékot kapott, amitől Ön és munkatársai megborzongtak?

Amikor ajándékot ad, gondolja át, hogyan fogja látni a másik személy az árut. Az ajándékozás legyen pozitív élmény mind az ajándékozó, mind az átvevő számára, függetlenül a beállítástól. Amit viccesnek tart, az sértés lehet a fogadó felé. Mindig gondoljon a megfelelő etikettre és modorra, amikor ajándékot választ valakinek. Amellett, hogy az ember ízlése alapján dönti el, hogy mit vásárol, figyelembe kell vennie a közönséget is. Ha munkatársa szexuálisan utaló ajándékot bont ki az irodában, mindkettőjükneknek meg kell magyaráznia. Óvatosan kell eljárnia, amikor ad valamit gyermeke tanárának. Ha meglátogat valakit, vagy részt vesz egy partin, mindig jó ötlet, hogy hozzon magával egy hostess-ajándékot. Kerülje el, hogy túl kreatív legyen olyasvalamivel, amit esetleg más rosszul fog fel.

Ha a barátjának olyan problémája van, amellyel küzd, például túlsúly, depresszió vagy pénzügyi nehézségek, ne adjon neki semmit, ami utalna ezekre a témákra. Soha ne adjon valakinek tagságot egy fogyókúrás klinikára, vagy mérleget az „ellenőrzés érdekében”. Inkább keressen valami pozitívat. Egy nő, aki küzd a súlyával, értékelni fogja azt a nyakláncot, amely felhívja a figyelmet gyönyörű arcára. Ha valaki depresszióban szenved, örülhet egy ajándékutalványnak egy masszázsra vagy akár egy vacsorára. Nem számít, mennyire van szüksége a barátjának érzelmi, pszichológiai vagy fizikai segítségre, ne adjon neki könyvet erről, kivéve, ha kifejezetten azt mondja, hogy ezt akarja. Ehelyett érdemes ajándékutalványt vásárolni egy könyvesboltba, és hagyni, hogy ő válassza ki, mire van szüksége.