Csodálatos tóvilág, remek kikapcsolódás a szomszédságban

Ausztria csodálatosan szép vidékén, Salzburgtól nem messze található Salzkammergut, ami tökéletes úti cél minden kikapcsolódni vágyónak, hiszen lehetőséget nyújt a városnézésre, a természet megcsodálására és persze számtalan sportolási lehetőségre. Salzkammergut szebbnél-szebb vidékekkel és páratlan látnivalókkal várja az oda érkező látogatókat, melyek feledhetetlen élményt biztosítanak.

[wp_ad_camp_1]

Bad Ischl Salzkammergut egyik legszebb városa, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni, hiszen egy eredeti XX. század eleji hangulatot tapasztalhatunk meg, végigjárhatjuk a város nem véletlenül híres cukrászdáit és természetesen megkóstolhatjuk a városról elnevezett süteményt, az itthon ischler néven ismert finomságot. A város üdítő szépsége és a friss, tiszta levegő még a tüdőproblémákra is kiváló gyógyulási lehetőséget ígér, tehát egészségügyi szempontból is érdemes megfontolni.

Hallstatt egy kis ékszerdoboz, egy csodás városka, amely a tóparton található. A városba gyalog tudunk bemenni, hiszen szűk utcácskák, igazi romantikus hangulat jellemzi, ideális választás a szerelmesek számára. A városban minden épület gyönyörű és ami fontos, hogy korabeli állapotban van, így tulajdonképpen egy igazi időutazáson vehetünk részt általa. A hangulatos tóparti éttermek sokoldalú kínálattal és felejthetetlen látképpel várják a látogatókat.

Salzkammergut
Salzkammergut

A Meseösvény, avagy az Unterach am Attersee gyönyörű környezetben különleges élménnyel várja a kisgyerekekkel érkező családokat. Az erdei ösvényen sétálva kedvenc mesehőseinkkel találkozhatunk szobor formájában. Többek között megtekinthetjük Piroskát, aki nagymamájához készülődik, de Hófehérke és a hét törpe vagy Holle anyó sem marad ki a sorból.

A meseút nagyjából fél óra alatt bejárható, így nem fáradnak el a kicsik és a látványban is kedvünkre gyönyörködhetünk a túra közben.