Csodálatos afrikai szigetek

Amikor megemlítünk egy afrikai nyaralást, a legtöbb ember valószínűleg szafari túrára, egy ókori egyiptomi emlékmű meglátogatására vagy esetleg egy Fokvárosba vagy Marrákesbe tartó kirándulásra gondol. Afrika partjainál azonban csodálatos szigetek is találhatók. Madagaszkár, a világ 4. legnagyobb szigete a nyilvánvaló, de vannak kisebb szigetek is, amelyek mindenképpen megérik az utazást. Ezeknek az afrikai szigeteknek lenyűgöző története van, egyedülálló élőviláguk van, amelyek könnyen felveszik a versenyt a karibi térséggel.

Nosy Be kis szigete Madagaszkár első számú turisztikai célpontja, amely turisták ezreit vonzza a világ minden tájáról egész évben. Bár Nosy Be partjai nem tűnnek olyan tökéletesnek, mint az Indiai-óceán más partjai, pontot kapnak a nyugalomért, a tiszta türkizkék vízért és a tenger gyümölcseit kínáló kiváló éttermekért, ahol tenger gyümölcseit szolgálnak fel a homokban. Djerba Észak -Afrika legnagyobb szigete, Tunézia déli partjainál. Gyönyörű homokos strandokkal, valamint békés és csendes vidékkel büszkélkedhet. Ez azon kevés helyek egyike Tunéziában, ahol még mindig beszélnek berber nyelvet. Ajim városa volt az 1977-es Mos Eisley külső jelenetek helyszíne az első Star Wars filmben. Reunion egy körülbelül 800.000 lakosú francia tengerentúli terület, amely Madagaszkártól keletre és a legközelebbi sziget Mauritius délnyugati részén található.

A szuahéli, arab és portugál tengerészek mind meglátogatták a szigetet, de 1665 -ben a franciák gyarmatosították. Az újraegyesítés hasonló a Hawaii-szigethez, amennyiben mindkettő a földkéreg forró pontjai felett található. Legmagasabb vulkánja a Piton des Neiges, 3070 méterrel (10 070 láb) a tengerszint felett. Lamu-sziget a kenyai Lamu -szigetcsoport része. Lamu óvárosa, a sziget fővárosa, Kelet-Afrika egyik legrégebbi és legjobban megőrzött szuahéli települése.