Csillogó fogak házi praktikával

Sokunk nagy álma között szerepel egy olyan fogsor, amely akár a filmcsillagok között is megállná a helyét. Egy fogfehérítés akár több kezelésből is állhat, nem beszélve a fogzománc rongálásáról és a csillagászati árakról.

[wp_ad_camp_1]

Amennyiben nem tágítunk és mindenféle orvosi beavatkozás ellenére is szeretnénk szép egészséges fogsort, akkor érdemes pár praktikát kipróbálnunk, melyek sokunk által hatásosnak bizonyultak. Egyik legrégebbi, de talán a leghatásosabb otthoni fogfehérítő praktika a szódabikarbóna. A boltokban is kaphatunk olyan fogkrémeket, melynek állaga szemcsés és azzal reklámozzák, hogy fogfehérítő hatással bír. Abban is pont ugyanolyan szódabikarbónát találunk, mint amilyent fillérekért meg tudunk vásárolni bármely kisboltban. Elegendő csak annyit tennünk, hogy a nedves fogkefénket belemártsuk a szódabikarbónába és azzal kezdjük dörzsölni. Ha szeretjük a mentolos friss leheletet, melyet a fogkrémek biztosítanak, akkor a szódabikarbónába mártott fogkefénkre tegyünk még egy kis fogkrémet és így kezdjünk neki a fogmosásnak.

Csillogó fogak
Csillogó fogak

A szódabikarbóna az mellett, hogy fehéríti a fogainkat, fertőtlenítő hatással is bír, így megelőzhetjük a szájban keletkező gyulladásokat is. Hosszabb ideig használva, garantált eredményt érhetünk el. Az eperszezonban érdemes egy-két szem epret beáldoznunk és azzal átdörzsölnünk a fogainkat. Ha már gyümölcsök, akkor a banán és a narancs héját se dobjuk a kukába. Mindkettő gyümölcs héja számos vitamint tartalmaz, és ez mellett fogfehérítő hatással is bír, ha jól alaposan átdörzsöljük vele a fogsorunkat. A másik filléres megoldás az almaecet. Az almaecet almasav tartalmának köszönhetően remek természetes fogfehérítő. Fele-fele arányban keverjünk el a langyos vizet és az almacetet és ezzel öblögessük át a fogainkat.