Csillogó fogak házi módszerekkel

Mindannyian azt szeretnénk, ha fogsorunk szép, egészséges és fehér lenne. Manapság már számos módszer létezik arra, hogy fehérré varázsoljuk fogsorunkat. A leglátványosabb eredményt fogorvosi fehérítéssel érhetjük el, azonban léteznek olyan házi módszerek, amelyekkel látványos eredmény érhető el.

[wp_ad_camp_1]

A fogfehérítés házilag is megoldható, könnyen és egyszerűen. Egy régóta ismert és még mindig eredményes fogfehérítő módszernek számít a szódabikarbónás fogmosás. A szódabikarbóna szinte minden háztartásban megtalálható és ha esetleg nincs otthon, akkor bárhonnan könnyen beszerezhető. A folyamat nagyon egyszerű. Nincs más dolgunk, mint belemártani a nedves fogkefét a szódabikarbónába és átmosni vele a fogakat. Az apró szemcsék könnyen ledörzsölik a fog mikrobarázdáiban lerakódott lepedékez, és máris fehérebbé válik a mosolyunk. A fogpor szintén egy jó megoldás, ha éppen nincs kéznél szódabikarbóna. Fontos megjegyezni, hogy nem ajánlott naponta alkalmazni ezt a módszert, mivel, ha túl sokat dörzsöljük, polírozzuk a fogzománcot, akkor könnyen elvékonyodhat.

Csillogó fog
Csillogó fog

Egy szintén hasonló módszer a citromlével kevert szódabikarbónás keverék. Egy fél citrom levét ki kell csavarni, majd hozzáadni egy teáskanál szódabikarbónát. A fogkefét beáztatjuk a keverékbe, majd azzal mossuk meg a fogakat. Ez az eljárás hetente háromszor is megismételhető és látványos eredmény érhető el rövid időn belül. A citromnak számos előnye van a fogak számára. Vérző íny esetén kiváló, hiszen megállítja a vérzést és megszünteti a kellemetlen szagokat. Antibakteriális hatása miatt pedig megöli s baktériumokat a szájban. Ha fehéríteni szeretnénk fogsorunkat, akkor mindenképp próbáljuk ki a házi fogfehérítés módszereinek valamelyikét, ahelyett hogy egy vagyont költünk el a fogorvosnál egy fogfehérítésért.