Családi autónak dobozost? Vannak előnyei!

Amíg az ember bohó és fiatal, addig olyan autót vesz magának, amilyet csak szeretne – és persze amit a pénztárcája megenged -. Aztán ahogy telnek az évek, és alakul az egzisztencia, lehet kacsintgatni a komolyabb példányok irányába, és esetleg beteljesíteni egy-egy régi álmot.

Sokunknál ez egy prémium limuzin, de van, akinek egy apró, ámde vérmes kabrió mozgatja meg a fantáziáját. Persze előfordul, hogy nagy árat fizetünk, és rövid időn belül még egyszer rálocsolhatjuk a vételárat a szerelemprojektként vásárolt járműre, de ebbe a hibába sokan beleesnek és hát nem csak ez az élet rendje, de rengeteget lehet tanulni egy-egy ilyen vásárlásból. Aztán amikor lelkileg – és anyagilag is – helyre billentünk, akkor egyszeriben azon kapjuk magunkat, hogy eljött a családalapítás pillanata és bizony az oly sokat dédelgetett verda egyáltalán nem elégíti ki azokat az igényeket, amelyeket egy kisgyermekes família támaszt. Ekkor aztán lázas gondolkodás következik, hisz meg kell találni azt a családi autót, ami hosszú távon megfelel, miközben azt is szeretnénk elkerülni, hogy minden reggel szomorúan kelljen a volán mögé ülni.

Ezt a két legyet azonban nem egyszerű egy csapással elintézni, úgyhogy a kézenfekvő megoldás az, ha megtartjuk a hobbiautót, és mellé nézünk valami nagyobbat, persze ehhez a családi büdzsének el kell bírnia a több jármű fenntartásával járó költségeket. Családi autónak általában egyterűeket – illetve kombikat – veszünk, a dobozos megoldások ritkán kerülnek látótérbe, holott hatalmas előnnyel indulnak, olyan előnnyel, amiért a későbbiekben nem győzünk majd hálálkodni. Ez pedig nem más, mint a rengeteg hely. Nincs ugyanis az a mennyiségű tér, amit egy – pláne két – kisgyerek mellett ne tudnánk telepakolni, ráadásul egyre sűrűsödni fognak azok a szituációk, amikor valami nagyobb dolgot kell szállítanunk, és ahhoz állandóan fuvarost szerezni nem is olcsó, és nem is egyszerű. Egy jól felszerelt, és logikusan alakítható dobozos autó azonban minden problémánkat egy csapásra megoldja. Ha akarjuk, kivesszük az üléseket és akár egy hűtőszekrényt is könnyedén tudunk vinni vele, ám ha épp arra van szükség, akkor akár öten – sőt, heten is – utazhatunk egyszerre. Mindemellett egy jól felszerelt, újabb változat már megjelenésében is komolyságot sugall, így a vezetési élményről sem kell lemondanunk.