Cordoba csodálatos látnivalói

Cordoba egy andalúziai város dicsőséges múlttal, hiszen ez volt a világ legnépesebb városa a 10. században. A városban kiemelkedő példákat látni az iszlám, hiszen ott a híres Mezquita, egy mecset-katedrális, ami uralja az égboltot minden irányból. Cordoba legfontosabb látnivalói főleg római kori építészeti struktúrákból állnak. A város főleg a gyönyörű virágokról és gondosan parkosított teraszokról ismert, amelyeken minden májusban teraszos fesztivált ünnepelnek.

[wp_ad_camp_1]

Az első és talán a legfontosabb látnivaló Cordobában a Mezquita, ami több vallás ökumenikus törekvését mutatja be, amelyek mindegyike egy időben uralta Cordobát. Az eredeti római templomot egy vizigót katedrális váltotta fel. A 8. században a mórok elfoglalták a várost. Ez a szent mohamedán zarándokhely egy időben a Korán eredeti példányát és a Mohammedhez tartozó karcsontot is tartalmazta. A 13. században ismét  katedrális lett, amikor Cordobát meghódították a keresztények. Az Alcázar de los Reyes Cristianos, vagyis a Keresztény Monarchiák erődítménye a 8. században épült, mint a mór kalifátus palotája vagy erődítménye.

Cordoba
Cordoba

Ez az építmény lett a spanyol királyok és királynők rezidenciája, akik 160 éve kormányozták az országot. Columbus Kristóf azért jött ide, hogy támogatást kérjen az ismeretlen földekre tett utazásaihoz Ferdinandtól és Isabellától. Később börtönné vált, de ma nyilvános múzeum azok számára, akik régi műtárgyakat szeretnének látni. Ennek a népszerű helynek a fő vonzereje mégis a hátsó kert és a szökőkutak a sövényekkel. A Los Patios Fesztivált május közepén rendezik meg amikor a legszebb a tavasz. A fesztivál egy versenyből áll, ahol a résztvevők az megnyitják az udvaraikat a látogatóknak, hogy körül nézzenek, amikor a virágok a teraszt gyönyörű virágoskertté alakítják.