Bőrápolás lépésről lépésre

A test és az arcbőr ápolása elengedhetetlen bőrünk egészsége és jó közérzetünk szempontjából. Bőrünk fontos védekező funkciót tölt be megóvva testünket a káros környezeti hatásoktól. Ahhoz, hogy fent tudjuk tartani ellenállóképességét, rendszeresen ápolni kell.

Arcunkon nyomot hagy a kor, a fáradtság, a kimerültség, a dohányzás, a káros környezeti hatások és a helytelen életmód. Kis törődéssel sokat javíthatunk bőrünk állapotán. A bőrápolás első lépése a tisztítás, a radírozás és a tonizálás. Meg kell szabadítani a bőrt a rárakódott szennyeződésektől és olajtól, a felesleges faggyútól, amit a bőrben található faggyúmirigyek termelnek a bőr kiszáradásának megakadályozására. Fontos a megfelelő bőrtisztító kiválasztása, a legjobb arclemosók nem szárítják a bőrt, védik a bőr felső rétegét és tisztítás után bőrünket frissnek érezzük. A bőrápolás fontos része a bőrradírozás, amely segít eltávolítani a mélyebb szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket. Bőrradír használata után bőrünk élettel telibb lesz és gyorsabban magába szívja a hidratáló krémeket.

Bőrtisztítás és radírozás után a bőr pórusai kitágulnak, ekkor van szükség feszesítő és fertőtlenítő hatású tonikok használatára, amik megnyugtatják a bőrt és rugalmassá teszik szerkezetét. Ezután következhet a hidratálás. Nappali és éjszakai hidratálásra egészen más összetételű termékeket használunk. A nappali kozmetikumok táplálja és üdévé varázsolja a bőrt, megőrzi annak feszességét és véd a káros UV sugárzástól. Az éjszakai krémek nem tartalmaznak fényvédőt, zsírosabb állagúak és több ránc elleni hatóanyag található bennük, mint a nappali krémekben. Bőrápolási termékeinket bőrünk különleges igényeinek (száraz vagy vegyes bőr, pigmentfoltok) megfelelően válasszuk ki.