Bepillantás Svédország életébe

Svédország 9,93 milliós lakossággal büszkélkedik. Ez a legnépesebb skandináv ország. A fővárosa 910 ezer lakossal rendelkezik. Norvégiával és Finnországgal határos. Területe pedig 450 000 négyzetkilométeres. Svédország meglátogatására a legkiválóbb időszak június, július és augusztus környéke.

[wp_ad_camp_1]

Ekkor kellemes az időjárás. Az országban alkotmányos monarchia áll fenn. XVI. Károly Gusztáv az uralkodó. Szilvia, a királynő pedig német származású hölgy. Svédország rengeteg gyönyörű élményt tud számunkra nyújtani. Megtekinthetjük Sigtuna-t az ország legrégebbi városát. A főváros, Stockholm és Sandham környékét és a szigeteket körbeutazhatjuk hajóval vagy komppal. Fantasztikus élmény lehet a festő táj felfedezése. Amennyiben szeretnénk még ennél is többet hajókázni, akkor látogassuk meg a Göta Canal-t.

Svédország
Svédország

A kastélyok szerelmesei is bátran ellátogathatnak Svédországba. Megtekinthetik a Bosjökloster kastélyt és a Kalmar Slott várat. Emellett kitűnő kirándulást tehetünk a Malaren tavon levő szigetre is. Itt felfedezhetjük a Drottningholm-palotát. Ez a svéd királyi család lakóhelye, már 1981 óta. Nevét Jagelló Katalinról kapta. Az egész országot tisztaság és szervezettség jellemzi. Nyáron akár 23 órán keresztül is fenn lehet a ap. Télen viszont hihetetlen rövidek lehetnek a nappalok. Stockholmban három világörökségi helyszín vár minden odalátogatót. Az egyik a már említett Drottningholm-palota, a másik a Skogskyrkogarden temető, valamint a Hovgarden és Birka. Amennyiben jól időzítjük az utazást, részt vehetünk a híres Viking fesztiválon. Rengeteg múzeumot, palotát látogathatunk meg. Rendkívül tartalmas utazást tehetünk Svédországba. Egy gondosan megszervezett utazás kiváló módszer arra, hogy kiszellőztessük agyunkat a mindennapos stressztől.