Az úttörő őskori tájrekonstrukció feltárja a trópusi szigeteken élő korai dinoszauruszokat

Egy élvonalbeli technológiát alkalmazó új tanulmány meglepő megvilágításba helyezte az ősi élőhelyet, ahol az első dinoszauruszok egy része mintegy 200 millió évvel ezelőtt barangolt az Egyesült Királyságban.

[wp_ad_camp_1]

A Bristoli Egyetem által vezetett kutatás több száz régi és új adatot vizsgált meg, beleértve a történelmi irodalmat is, amely élénken jellemzi a tájat „olyan mészkőszigetek tájaként, mint a Florida Everglades”, amelyet viharok söpörtek el, amelyek eléggé erősek voltak a kavicsok szétszórására, a töredékek feltekercselésére. A bizonyítékokat gondosan összegyűjtötték és digitalizálták, hogy felhasználhatók legyenek először egy 3D-s térkép előállítására, amely bemutatja a karibi stílusú környezet evolúcióját, amely kis dinoszauruszok, gyíkszerű állatok és néhány első emlős házigazdája volt. „Még soha nem gyűjtötték össze ezeket az adatokat. Gyakran azt gondolták, hogy ezek a kis dinoszauruszok és gyíkszerű állatok sivatagi tájon élnek, de ez az első szabványosított bizonyíték arra az elméletre, amely alátámasztja, hogy elárasztott trópusi szigeteken éltek egymás mellett. „- mondta Jack Lovegrove, a Journal of the Geological Society ma megjelent tanulmányának vezető szerzője.

A tanulmány összegyűjtötte az összes adatot a geológiai szukcesszióról, amelyet Bristol egész területén az elmúlt 200 évben mértek, a kőbányáktól, útszakaszoktól, szikláktól és fúrásoktól kezdve, és készítettek egy 3D-s topográfiai modellt a területről, hogy megmutassák a tájat a rheeti árvíz előtt, és a következő 5 millió évben a tengerszint emelkedésével. A triász időszak végén az Egyesült Királyság közel volt az Egyenlítőhöz, és meleg mediterrán éghajlatot élvezett. A tengerszint magas volt, mivel egy nagy tenger, a Rhaeti-óceán árasztotta el a szárazföld nagy részét.