Az úszás előnyei

Sokan emlegetik úgyis, hogy a legegészségesebb sport. Hiszen minden porcikánkat megmozgatja, úgyhogy nem terheli azokat. A fejlődő szervezetek számára kifejezetten ajánlott az úszás, hiszen ilyenkor a gyors növésnek köszönhetően nagyon le vannak terhelve az ízületek és sokszor fájdalomérzetet is keltenek, ám az úszással ezek ellazíthatóak és nyújthatóak is egyaránt.

[wp_ad_camp_1]

Már az ókorban is ismerték a víz jótékony hatásait. Az mellett, hogy minden porcikánkat megmozgatja, javítja az általános erőnlétet és pozitívan hat a szív és érrendszeri megbetegedésekre is. Továbbá serkenti a pulzusszámot és az izomműködést is egyben. A víz megnyugtatóan hat a szervezetünkre, ezért kifejezetten ajánlott stressz csökkentésére és levezetésére. Hiszen ilyenkor az ember csak magával foglalkozik és élvezi a vízringató hatását. Arról nem is beszélve, hogy a stressz legtöbbünket evésre ösztönözz, így az úszás úgymond dupla fogyókúra is egyben.

Úszás
Úszás

Hiszen kalóriát égetünk vele és az étvágyunkat is csökkenti. Azok számára, akik egy kis súlyfelesleggel küszködnek kifejezetten ajánlott, hiszen egy óra úszás alatt, akár 450 kalóriát is elégethetünk. Azok, akik versenyúszást gyakorolják azoknál ez a szám akár meg is duplázódhat, így minél keményebben csinálod, annál hatásosabb lesz a fogyókúra. A víznek 14%-al nagyobb az ellenálló képessége, mint a levegőnek így vízben való mozgás, sokkal hatásosabb. Ráadásul az úszást követően a test sokkal rugalmasabbá válik, mivel az vízben az ízületek sokkal könnyebben dolgoznak, főleg a váll, a csípő és a törzs. Az mellett, hogy csökkenti a stressz, mentálisan is jótékonyan hat a szervezetünkre, és még szórakoztató is egyben. Nincs más dolgunk, mint siklani a vízen és megszabadulni a gondjainktól. Ráadásul ezt bárki megtudja csinálni!