Az öt legveszélyesebb sport a világon

A sport az életünk egyik fontos része, kellemes időtöltés, egészségünk szempontjából is hasznos tevékenység, azonban nem mindegyik biztonságos, ezért jól meg kell fontolni, melyiket választjuk. Szemezgessünk ezek közül.

[wp_ad_camp_1]

– Víz alatti barlangászás – A víz alatti barlangok felfedezésénél szűk folyosókkal, veszélyes állatok támadásaival, fulladással, dekompressziós betegséggel, alacsony láthatósággal, kiszámíthatatlan felületi akadályokkal és a fagyhalállal is kell  számolni. 1960 óta több mint 500 halálos eset történt.

– Bázisugrás – A bázisugrás tulajdonképpen ugrás fix helyről vagy természeti képződményről. Szélsőségesen kockázatos sportágról van szó, nagy tapasztalatot és rendkívüli bátorságot igényel, veszélyessége miatt a legtöbb országban törvény tiltja.

Rodeo
Rodeo

– Rodeo – Annak, hogy hogy kell sikeresen megülni a bikát, nincs semmiféle receptje vagy trükkje. Ráadásul sokszor nehezebb biztonságban földet érni, mint fent maradni a bikán. A bikaülő versenyek méltán a világ legveszélyesebb sportjai között vannak. Pedig összesen csak 8 másodpercet kell az állat hátán tölteni.

– Szörfözés – A filmekben csodálkozó szemekkel nézzük a szörfösöket, ahogy meglovagolják a legnagyobb hullámokat is, de ez nagyon veszélyes. Előfordulhat, hogy egy nagy hullám egy óvatlan pillanatban a sziklák közé löki a sportolót. Ráadásul a cápák támadásainak is ki vannak téve. A rekordot Garrett McNamara tartja, aki 2011-ben egy 30 méteres hullámot lovagolt meg.

– Helisí – Helikopteres síelés, mely során olyan területeket választhatunk célpontul, ahova csak helikopterrel lehet eljutni. Csak nagyon erős sí tudással szabad  vállalkozni egy ilyen kalandra.

Ha kedvet kaptunk valamelyikhez, előtte mindenképpen érdemes mérlegelni.