Az online jóga előnyei

Valahányszor jógázik, az ízületeit teljesen megmozgatja. Ez segíthet a degeneratív ízületi gyulladás megelőzésében vagy a fogyatékosság enyhítésében azáltal, hogy „megszorítja és elengedi” azokat a porcterületeket, amelyeket általában nem használ. Megfelelő táplálék nélkül az elhanyagolt porcterületek végül elhasználódhatnak. Ebben segít a jóga.

[wp_ad_camp_1]

Online jóga elérhető a kingayoga.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk és tudjon meg mindent a jógáról és a jógázás előnyeiről, valamint a tanfolyamok részleteit is megtekintheti.  A gerinclemezek a csigolyák között találhatók, amelyek herniatizálhatják és összenyomhatják az idegeket, így ezek mozgásra vágynak. Csak így jutnak tápanyaghoz. Ha jól kiegyensúlyozott ászanagyakorlatot hajtott végre, rengeteg hátrafelé, előre hajlítással és fordulattal, akkor segít abban, hogy a lemezei rugalmasak legyenek. Jól dokumentálható, hogy a súlytűrő testmozgás erősíti a csontokat és segít megvédeni az oszteoporózistól. A jógában sok testhelyzet megköveteli, hogy megemelje saját súlyát. Néhányan, például a lefelé és felfelé néző kutya, segítenek megerősíteni a karcsontokat, amelyek különösen sérülékenyek az oszteoporotikus törésekkel szemben.

Online jóga
Online jóga

A Los Angeles-i Kaliforniai Állami Egyetemen végzett, még nem publikált tanulmányban a jógagyakorlat növelte a csigolyák csontsűrűségét. A jóga azon képessége, hogy csökkenti a stressz hormon kortizol szintjét, segíthet a kalcium megtartásában a csontokban. A jóga végigfolyik a vérben. Pontosabban, a jógában elsajátított relaxációs gyakorlatok segíthetik a keringést, különösen a kezében és a lábában. A jóga több oxigént juttat a sejtjeihez is, amelyek ennek eredményeként jobban működnek. Úgy gondolják, hogy a csavaró pózok kifacsarják a vénás vért a belső szervekből, és lehetővé teszik az oxigénnel teli vér beáramlását, miután a csavart elengedi. Amennyiben többet tudna meg keresse fel a kingayoga.hu weboldalt.