Az iszlám eredendően erőszakos vagy békés?

A terrorista csoportok növekedése miatt, mint például az ISIS, feltehetjük a kérdést, hogy az iszlám erőszakos vagy békés? Amerikában ki lett jelentve, hogy a terrorista csoportok nem igazán az iszlám szellemében hisznek. Mások viszont állítják, hogy a vallás alapítója, Mohammed erőszakos. De vajon melyik igaz?

[wp_ad_camp_1]

Elmondható, hogy nehéz erre a válasz. Először is meg kell találni az egyensúlyt a két véglet között. Valahol a kettő között kell megtalálni a helyes utat, mint minden másban is. Akár önvizsgálatot is tehetnének a muszlimok ez ügyben, vagyis a legtöbben.

Néhányan azt állítják, hogy két iszlám létezik. Az egyik alapvetően békés, a másik pedig eredendően erőszakos. Vajon mi az igazság? Mert nem lehet mind a kettő igaz. A legtöbb muszlimnak a világunkban  van egyfajta világnézete, mely magában foglalja az amuletteket, áldásokat, átkokat, és egy csomó félelmet. Természetesen, az iszlám nem egy békés vallás, de megkérdezhetjük, hogy békés-e valóban minden emberi filozófia?

Iszlám terror
Iszlám terror

A legtöbb nyugatit nem érdekli, hogy mi történik a muszlimokkal mindaddig, míg biztonságosan viselkednek. Egyes tudósok úgy vélik, hogy a „törvény hatályon kívül helyezése” élteti a dzsihádistákat. Több tudományág is foglalkozik a terrorizmussal és a miértjével, valamint az elkövetők lelkivilágával.

Tény, hogy ezek a muszlimok, akik öngyilkos terrorcselekményeket követnek el, hisznek valamiben, méghozzá vakul, szinte fanatistán,  hiszen önszántukból teszik ezeket a cselekedeteket. Persze ezektől a merényletektől ítélik el a muszlimokat, és úgy tekintenek rájuk, mintha mindegyik terrorista lenne.

Mindenesetre az igazság az, hogy nem számít, hogy van-e vallás, vagy nincs vallás. Továbbra is lesz háború, elnyomás, bűncselekmények, terrorizmus, stb. Az emberek továbbra is ölik egymást bármilyen okból és bármilyen eszközzel. Ez a természete ennek a világnak.