Az iroda jelentősége

Az iroda nagy jelentőséggel bír egy cég megítélését, illetve az ott dolgozó munkavállalók hatékonyságát illetően. Magyarországon a kis- és középvállalkozások nagy hangsúlyt fektetnek az irodáik kialakítására, ez mindenképpen pozitívan értékelhető – mondja az irodakiado.eu egyik munkatársa. A szakemberek arra hívják fel a figyelmünket, hogy az igényes és rendezett iroda a munkaerő megbecsülésének egyik jele. Így az irodák berendezése és karbantartása rendkívül fontos a munkáltatóknak is, hiszen az alkalmazottaik motiváltabbak, ha megbecsülve érzik magukat.

[wp_ad_camp_1]

Az irodakiado.eu egyik munkatársa arra is felhívja a figyelmünket, hogy a nemzetközi „sikertörténetek” fals képet mutatnak a valóságról. A Google, a Prezi vagy más óriás technikai cégek irodáit összehasonlítani a hétköznapi KKV szektor irodáival olyan, mint a kecskét a fűnyíróval. Elsősorban nem minőségbeli vagy gyakorlati különbségekről van szó, hanem más-más trendekről. Noha egy pihenőszoba csocsóval vagy biliárddal rendkívül hasznos lehet egy irodában, a jó irodának nem ez jelenti a legfőbb feltételét.

Iroda
Iroda

A modern és igényes irodák még csocsó nélkül is azt  súgják a munkavállalóknak, hogy a munkájuk megbecsülést ér. Az ergonomikus irodával pedig nem csak a vizuális megjelenést, hanem a kiváló használhatóságot is elérhetjük. Sajnos épp az ergonómia területén szenvedik el a legnagyobb hiányosságot a magyar irodák; mivel sok esetben cél a költségmegtakarítás, így a munkáltatók igyekeznek a lehető legkisebb, de épp elegendő nagysággal rendelkező irodát kiválasztani. Ezen oknál fogva az iroda berendezés szűk korlátok közé szorul. A közlekedők rendszerint túl keskenyre szabottak, ami a komfort érzését lehetetleníti el. Az irodakiado.eu munkatársa arra hívja fel a figyelmet, hogy az iroda kiválasztás előtt érdemes az iroda berendezését megtervező szakemberrel konzultálni.